Betenemy подкрепи държавното първенство по кикбокс

Видяно 294 пъти

Един от първите градове, които развиват усилено спорта кикбокс в страната ни е Свиленград. Въпреки това обаче, от много дълго време градът не беше приемал държавно първенство в този спорт. След 20 годишно прекъсване, Свиленград отново бе домакин на мащабно състезание, в което участие взеха над 230 състезали от 43 клуба! Състезанието се проведе в мултифункционалната спортна зала на Свиленград, която беше открита през 2014 г.

Първенството включваше стиловете фул контакт, лайт контакт и пойнт файтинг, като участваха всички възрастови групи. Състезанието беше изпълнено с много голяма символика, понеже организаторите учредиха специална купа, която бе връчена на най-техничния състезател. Тази купа бе създадена в памет на 20 години от смъртта на основателя на кикбокса в Свиленград – Красимир Попгеоргиев! Домакини на състезанието бяха СК „Тангра 2008”, а идеята за специалната купа бе на Дмитрий Сидоренко, Златомир Димитров, Димитър Димитров и Валери Димитров! От Betenemy.com също присъствахме на състезанието и отразихме част от протичането му.

Ролята на Betenemy

Ние от Betenemy получихме страхотната възможност да бъдем част от провелото се състезание. В резултат на нашата скромно помощ, логото на бранда ни се виждаше по специалните тениски на домакинските състезатели от СК „Тангра 2008”. За нас беше истинско удоволствие да бъдем част от това прекрасно състезание, както с присъствието си, така и с помощта, която успяхме да укажем.

Спортен клуб „Тангра 2008” е сред най-дейните български клубове по кикбокс. Отбора не веднъж е бил сред инициаторите на различни открити тренировки и турнири от отворен тип. Клубът си сътрудничи с отбори от Северна Гърция, с които провежда съвместно споменатите инициативи. Последното такова събитие се проведе в Александрополус, като в него участие взеха редица гръцки отбори по кикбокс, СК „Тангра 2008”, както и други български клубове.

Освен от Община Свиленград, ние от Betenemy също сме отворени за бъдеща финансова подкрепа за състезателите от „Трангра 2008“, както и за цялостното развитие не клуба! Занапред клубът се надява, заедно с патньорите си, да проведат още подобни мероприятия, включващи клубове от България, Гърция и Турция.

Как премина държавното първенство по кикбокс?

Преди началото на битките, членовете на различните ръководства от Българската федерация по кикбокс и муай тай, съдиите и домакините, отдадоха почит на покойния Красимир Попгеоргиев, като поднесоха специален венец на гроба му. Преди началото на първите сблъсъци, главният съдия, в лицето на Руско Турманов – Роко подкани всички присъстващи в залата да запазят едноминутно мълчание. В залата присъстваха майката на Красимир Попгеоргиев, негови близки и приятели, както и редица хора свързани с кикбокса и управата на града.

Основателят на СК „Тангра 2008” Дмитрий Сидоренко получи почетен знак с герба на Свиленград от името на общинския кмет инж. Георги Манолов. След това състезанието започна, а нашите любимци от СК „Тангра 2008” спечелиха 15 медала в различните категории и стилове.

Състезанията се проведоха на 1 ринг и 2 татамита.

финал на кик бокс деца

В категория до 52 кг фул контакт девойки шампионка стана Горяна Стоева. Тя бе вицебалканска шампионка по кикбокс, както и вицеевропейска шампионка по бокс за девойки!

Отборът на СК „Тангра 2008” завоюва и други златни медали в стил фул контакт:

В категория до 71 кг спечели Димитър Петров, а в категория до 86 кг със златен медал се окичи Георги Манов.

В категория +86 кг златото завоюва Коко Папазов, чийто прякор е „Тайсъна”. Той показа страхотни умения и желание да се поздрави с крайния успех!

финал юноши кик бокс Свиленград

Андон Атанасов и Димитър Михайлов, също състезатели на СК „Тангра 2008” се окичиха със сребърните медали в стил фул контакт, като се състезаваха съответно в категориите до 57 кг и до 60 кг.

По-лекият стил, лайт контакт, също донесе много позитиви на СК „Тангра 2008”. В категория до 63 кг златото спечели Христо Калайджиев, а в категорията до 28 кг на състезателите между 10-12 годишна възраст, шампион стана Мишел Илиев.

Любимците на Betenemy изпуснаха още един златен медал в този стил, след като Християна Ставрева не успя да спечели златото, но пък се поздрави със сребърния медал в категория до 47 кг и възрастова група 10-12 г.

betenemi на състезанието в Свиленград

Виктория Айвазова спечели бронза в същата дисциплина, а Иван Стефанов остана трети в категория до 37 кг на 10-12 годишните.

При най-малките, СК „Тангра 2008” показа, че също разполага с прекрасни кадри, след като в стил пойнт файтинг сребърни медалисти станаха Алекс Илиев и Виктор Корцанов, а Марио Бобев и Филип Магалчев се поздравиха с бронзовите медали. В тази категория се състезават деца на възраст между 7 и 9 години.

Отборен шампион в стил фул контакт стана СК „БОИЛ” – Варна, а в другите два стила отборен шампион стана софийският клуб „ИККЕН”. Специалната купа „Красимир Попгеоргиев” за най-техничен състезател получи Димитър Пенков, който се състезаваше в категория до 67 кг фул контакт и е част от отбора на СК „БОИЛ”. Купата бе връчена от майката на покойния Красимир Попгеоргиев.

Цялото състезание беше изключително, участниците в него показаха, че техните наставници се трудят усърдно, за да ги превърнат в едни истински спортисти. Освен всичко, емоционалната част на турнира, свързана с Красимир Попгеоргиев, направи самото събитие още по-специално. Организаторите се надяват Свиленград да приема занапред още повече турнири по кикбокс, понеже условията са налице, а турнира по кикбокс в памет на Красимир Попгеоргиев може да се превърне в традиция! Ние от Betenemy сме щастливи, че бяхме част от това събитие, защото българският спорт трябва да се развива и да бъде подпомаган, понеже кадрите са налице, а желанието за развитие е огромно!

betenemy

0 коментари за “Betenemy подкрепи държавното първенство по кикбокс

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!