Основател и собственици на Betfair

Видяно 268 пъти

Betfair е най-голямата борса за търгуване на залози в света. Редица анализатори смятат, че в нея играят дори самите букмейкъри, които поддържат портали за игра. Създадена в началото на века, компанията бързо зае лидерски позиции в областта на онлайн хазарта и това без съмнение се дължи на далновидността на нейния основател. Кой е той и как е достигнал до иновативната идея за Бетфеър борса, вижте в следващите редове.

Посетете Betfair


Чия е идеята за Betfair?

идея за създаването на BetfairИмето, което се свързва със световноизвестния бранд Бетфеър, е Андрю Блек. Той е роден на 13 май 1963 г. в Лондон. Ранните години на Блек с нищо не загатват за успеха, който го очаква през новия век. Той завършва гимназия, но среща сериозни проблеми в университета, откъдето е изключен през втората година на обучението си. Причината за това е, че Андрю не заляга над учебниците, а прекарва по-голямата част от времето си в пунктовете за залагания. Най-голямата полза на Блек от университета е фактът, че се запознава с най-добрия си приятел – Джеръми Рей.

Това се оказва ключово за успеха му в следващите десетилетия.

След като напуска висшето училище, бъдещият основател на Бетфеър търси кариерно развитие в различни области. Залагането обаче остава голямата му страст. Любопитен факт е, че бащата на Андрю е ревностен противник на хазарта. Това довежда до влошаване на отношенията между двамата.

Най-любимата област за прогнози на Андрю са конните надбягвания. През 90-те години на миналия век той успява да осъществи първата си мащабна печалба в размер на £25 000. Голяма част от тази сума инвестира обратно в хазарт. С течение на времето става толкова успешен, че приятелите и колегите му започват да се допитват до него, за да изкарат пари от уменията му.

Въпреки че има достатъчно време за любимото си хоби, Блек постоянно е в търсене на нещо повече. В края на миналия век идеята за спортна борса се избистря в ума му и той започва да проучва възможността около стартирането на подобно начинание.


Началото на Betfair

Андрю и Едуард Рей от Betfair
Обща снимка на Андрю и Едуард Рей от Betfair

Основната идея на Андрю (на снимката вляво) личи и от името на създадената по-късно платформа. Целта му е да осигури среда, предоставяща максимално честни условия за игра на потребителите. За целта обаче той се нуждае от финансова помощ и добър бизнес план. Именно тук приятелството му с Джеръми Рей изиграва ключова роля. Блек включва в начинанието си и брата на Джеръми – Едуард Рей (на снимката вдясно), който по това време се занимава с банкови инвестиции.

Двамата обединяват средствата си, но те все пак не са достатъчни. Обръщат се за съдействие към различни фондове и институции, но никой не желае да участва в проекта им.

Решението идва от приятелския кръг на двамата съоснователи. Близките и познатите на Андрю вече са наясно с хазартния нюх, който той е демонстрирал през годините. В крайна сметка Блек и Рей успяват да съберат стартов капитал от £1 000 000 и през 2000 г. откриват своята борса за залагания.

Дейността ѝ е толкова успешна, че през 2001 г. Бетфеър придобива конкурентна компания, с което успява да установи контрол върху 90% от търговията със залози във Великобритания.


На какво се дължи успехът на Бетфеър?

Причината за успеха на Betfair е революционният метод за залагания, който платформата предлага. Чрез нея потребителите могат да прескочат всички ограничения и задължения, с които се сблъскват по време на играта си в други букмейкърски къщи. Иновативният подход дава абсолютна свобода на клиентите. Всеки може да моделира прогнозите си според собствените си възгледи. Вече са достъпни не само залози „ЗА“, но и „СРЕЩУ“ дадено събитие. Това отваря поле за изява и на мащабни клиенти, които не се интересуват от спорт, но имат опит с движението на различни пазари.

По-късно компанията разширява дейността си, като започва да предлага и Sportsbook раздел, в който Бетфеър оперира като стандартен букмейкър. Тук играта се осъществява чрез твърди коефициенти, а потребителите могат да играят и в двете секции на платформата.

В момента брандът е един от водещите в областта на онлайн хазарта и много потребители твърдят, че Betfair е най-доброто място за игра.

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.

0 коментари за “Основател и собственици на Betfair

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!