Обзор на юбилея на Христо Стоичков – 50г Номер 8

Видяно 288 пъти

юбилей 50г Христо Стоичков номер 8

20 май 2016 г. – датата, на която всички български любители на спорта и по специално футбола, бяха обърнали поглед към стадион “Васил Левски”, било то на живо от стадиона или пред телевизионните екрани. Тази дата ще остане в историята като 50-годишния юбилей на Христо Стоичков. Българския футбол е родил не един или двама играчи, които са се прочули по целия свят, но един от тях е на преден план, един от тях е легенда, която България и света няма да забрави, защото той остави своя белег върху световния футбол, защото той е Христо Стоичков! Юношата на пловдивския Марица подари на феновете едно истинско шоу, нощ изпълнена с много емоции, радости, сълзи и много известни футболни имена, които уважиха юбилея на Стоичков.

Как започна юбилея на Стоичков

В навечерието на празника дъжд се сипеше над София, но това не уплаши над 40 хиляди души да останат по местата си на националния стадион и да се насладят на шоуто. Празника, с име “50 години номер 8”, започна с излизането на стадиона на 88 каба гайдари, които под сипещия се дъжд накараха всички да затаят дъх, чрез своето изпълнение. Малко по-късно певицата Нина Николина, под съпровода на гайдарите, изпълни великата за българския фолклор песен “Излел е Дельо хайдутин”, след което 50 тъпана огласиха стадиона и приканваха звездата на вечерта да се появи на терена. Там, където вече бяха разположени едни от най-големите звезди на българския и световния футбол.

гайди и тъпани за юбилея

Но всички чакаха и искаха да видят едно лице – Христо Стоичков. Тогава на целият този фон се появи Христо Стоичков, със своята походка, вдъхваща респект, но и със сълзи от радост в очите, които нямаше как да скрие в себе си. Сълзи, които бяха заради любовта на феновете и уважението, което Камата изпита към себе си. Христо Стоичков се обърна към всички фенове, като им благодари и ги увери, че без тях нищо от това нямаше да се случи. Камата благодари на семейството и приятелите си и подкани зрителите да се насладят на шоуто, което е организирал специално за тях. После прозвуча химна на България, изпълнен от детския радио хор, след което Стоичков и другите звезди по терена изпратиха 50 топки към публиката, които бяха специално гравирани по случай юбилея на Камата.

И преди първия съдийски сигнал…

Двата тима – Отбора на Стоичков и Отбора на световните звезди, бяха готови да дадат старт на шоуто. В отбора на Стоичков блестяха имена, познати ни от славното лято на 1994, когато бе световното в САЩ – Емил Костадинов, Лечков, Балъков, Сираков, Хубчев и самия Христо Стоичков. Срещу тях личаха имената на Хорхе Кампос, Паоло Малдини, Папен, Людовик Жюли, Каморанези.

Това са само част от имената на играчите от двата отбора, които взеха участие в мача. Точно преди главния рефер в този мач Атанас Узунов да даде първия съдийски сигнал, сякаш времето спря. Беше моментът да се почете може би най-големия липсващ на този юбилей, беше времето за големия защитник Трифон Иванов. Макар първоначалния замисъл на Стоичков да е бил мачът да бъде прекратен в 3-та минута, за да се отдаде заслужената почит на Трифон Иванов, в крайна сметка Туньо бе почетен преди началото на срещата, когато Камата отново не скри сълзите си, този път обаче те бяха от мъка. В този момент едва ли имаше зрител, който да не се натъжи, а проливният дъжд, който продължаваше да се изсипва над стадиона сякаш искаше да каже, че и небето плаче за големия боец и легенда на българския футбол – Трифон Иванов. Стоичков подари специални фланелки на дъщерите на Трифон Иванов, на гърба на които беше изобразен номера 3 + 8 придружен с надпис Иванов и Стоичков.

съставите за юбилея

След този тъжен миг, мачът започна, две звездни селекции се изправиха една срещу друга. След като отборът на Стоичков поведе в 10-та минута с гол на Балъков, 4 минути по-късно мачът беше прекратен. 14-та минута беше отделена за почит към Йохан Кройф – човекът, който направи Христо Стоичков голям играч, треньорът, който привлече Камата в каталунския гранд Барселона. Кройф беше другият голям липсващ на юбилея. Внука на Кройф получи също специална фланелка от Стоичков, която беше с номер 14. Класическите номера на Трифон Иванов и Йохан Кройф, съответно 3-ти и 14-ти, бяха на фланелките на всеки един от играчите на терена. А целта сякаш беше да се усеща присъствието им. И така след много емоции, сълзи, радост и пропуски на Стоичков срещу вратата на мексиканския страж Кампос, двата обора се оттеглиха на почивка при резултат 1-0 в полза на отбора на Камата.

Какво се случи преди началото на второто полувреме

След края на първото полувреме, Христо Стоичков беше отличен с орден “Венец на победителя” лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. А Орлин Горанов и Радина Кънева поздравиха с песен звездата на вечерта Стоичков и цялото му семейство. Точно когато почти всички играчи на двата отбора бяха на терена и очакваха началото на второто полувреме, Стоичков изненада всички като излезе на терена с купата на КЕШ, която Камата спечели с Барселона през 1992 г. Придружен от бивши играчи на Барса, като Чики Бегиристайн, Серхи и Рюштю Речбер, Стоичков показа купата пред всички на стадиона, като играчите бяха облечени в оранжеви фланелки с надпис “Шампион” и носеха номера на Кройф – 14-ти.

След еуфорията около купата, която Камата изкара на показ пред българските фенове, второто полувреме започна с ранен гол на Бербатов в 47-та минута и така отбора на Стоичков вече водеше с 2-0. 10 минути по-късно, в 57-та минута бившият български национал Мартин Петров покачи резултата на 3-0. Малко по-късно отбора на звездите върна едно попадение чрез гола на французина Людовик Жюли. По това време на мача пък, Камата беше извън стадиона и в обиколката си около него изритваше всяка топка, която му попадне към публиката. Той просто има подаваше спомен…

Не след дълго, след като играта беше подновена, Мартин Петров беше повален в наказателното поле от вратаря на отбора на звездите. Атанас Узунов посочи бялата точка, а зад топката застана не кой да е, а самият Христо Стоичков. Камата беше безкомпромисен от точката на дузпата и така оформи крайното 4-1, понеже след гола на Стоичков, беше даден края на мача.

Как завърши юбилея след края на мача

След като беше даден последният съдийски сигнал, всички играчи заедно направиха почетна обиколка на стадиона, за да поздравят тези истински фенове, които не се изплашиха дори от силния дъжд, който се изсипваше през целия мач. Те заслужаваха да бъдат поздравени. След като звездите се прибраха към скамейките, Стоичков грабна микрофона и отново се запъти към центъра на терена, този път сам. Камата отново благодари на всички свои близки и на всички фенове, които винаги са го подкрепяли през годините. Благодари на всички, че дъждът и студа не ги накара да си тръгнат и накрая увери привържениците, че без тях България нямаше да е световната сила, завоювала 4-то място на световното през 1994 г. в САЩ.

заря на юбилея на Стоичков

Стоичков покани при себе си и благодари на двете си дъщери, след което отново беше поздравен с песен, а събитието завърши с прекрасна заря до националния стадион “Васил Левски”.

Ролята на Efbet като спонсор и официален партньор на събитието

Няма как да не отличим и ролята на букмейкърската компания Efbet, която бе основен спонсор на събитието “50 години номер 8”, посветено на Христо Стоичков. Ефбет още веднъж доказа с приноса си, че заслужава уважение и че е един от най-големите спонсори за българския спорт.

ефбет спонсор на юбилея

Освен флаерите, които се раздаваха на привържениците преди да влязат на стадиона, от компанията Ефбет се бяха постарали логото на компанията да бъда на топките по стадиона, както и на фланелките на всички играчи.

А на рекламните пана около стадиона, непрестанно ставахме свидетели на реклама на Ефбет, чрез която компанията още веднъж напомняше, че има принос към това събитие и то голям.

Освен всичко това, Efbet предлагаше и от своите актуални промоции по време на юбилея, за това кой ще отбележи гол в мача, по какъв начин ще го отбележи и други специални промоции за феновете на компанията. 8.88 лв. бе офертата, която се предлагаше на посетителите, както и на регистриралите се през мобилната версия на Ефбет и през онлайн платформата на букмейкъра.

Като заключение може да кажем, че без Ефбет това събитие нямаше да е същото, затова те заслужават големи благодарности за добре свършената работа.

бонус 8.88 по без депозит от Ефбет

Нашето заключение за това събитие

Истината е, че такова събитие се случва само веднъж. Христо Стоичков подари на българите едно незабравимо преживяване. Наистина е хубаво чувството да видиш имена като Стоичков, Джика Попеску, Карлос Валдерама, Балъков, Бегиристайн, Кампос, Паоло Малдини, Бербатов, Мартин Петров, Папен, Саморано, Скилачи и много други, рамо до рамо, заедно, на един терен, събрали се да уважат празника, юбилея на най-голямата легенда на българския футбол – Христо Стоичков. Нека да не забравяме и треньорите, Боб Брадли – за отбора на звездите и Христо Бонев, Димитър Пенев и Огнян Атанасов, като трио треньори на отбора на Стоичков.

Стоичков показа, че е велик, а ние привържениците показахме, че уважаваме и обичаме човека, който прослави България със своето име в света на футбола. Това беше един празник за всички българи, една незабравима нощ, изпълнена с много чувства и емоции, за които можем да кажем само едно на големия Христо Стоичков – БЛАГОДАРИМ ТИ!

betenemy

0 коментари за “Обзор на юбилея на Христо Стоичков – 50г Номер 8

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!