Любопитни забрани за футболистите в Серия А, покрай коронавируса

Видяно 40 пъти

Италия е една от най-засегнатите страни от коронавируса, като там все още не е ясно кога и въобще дали ще бъде възобновен шампионата. Създаден обаче протокол от 36 страници, който е изготвен съвместно между правителството и футболната федерация, твърди италианският всекидневник Il Tempo. В него са описани всички противоепидемични правила, които трябва да се спазват от футболистите.

Например, вече няма да има стандартното подреждане на отборите за снимка, както и каквито и да е ръкостискания между всички присъстващи на терена. На резервната скамейка трудно може да се осигури достатъчна дистанция между играчите, така че те ще бъдат разполагани и на трибуните. Най-любопитна обаче е забраната за спорове със съдията, като играчите няма да могат да се доближават до реферите на по-малко от метър и половина.

Очакванията са сезонът да бъде възобновен в средата на следващия месец, като всички мачове трябва да бъдат изиграни до 20 август, а новият сезон да започне на 1-ви септември.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Любопитни забрани за футболистите в Серия А, покрай коронавируса

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!