При какви мерки за безопасност ще се играят мачовете у нас?

Видяно 47 пъти

Възобновяването на българския шампионат ще се случи в началото на следващия месец, като вече се обсъждат и противоепидемичните мерки при провеждане на футболна среща. Спортният министър Красен Краев вече представи протокол с указания, които изглеждат повече от любопитни.

Разбира се, няма да има публика по трибуните, но освен това се забранява, талисмани, придружаващи деца и ръкостисканията преди двубоя. Стадионите ще бъдат разделени на три зони, като във всяка една от тях ще може да има до 100 човека. Иначе казано, максималният брой присъстващи на мач ще бъдат 300 човека. Първата зона включва самия терен, втората е отредена за трибуните, а третата е територията на клубната база.

В съблекалните ще трябва да се влиза с маски, а къпането след мач ще става у дома или по един в съблекалня. Топките ще трябва да се дезинфекцират от подавачите. Двата тима не бива да се засичат преди двубоя, а пристигането им до стадиона трябва да стане с повече превозни средства, за да се избегне струпване на много хора.

Всички правила и препоръки може да прочетете в официалния доклад.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “При какви мерки за безопасност ще се играят мачовете у нас?

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!