Обсъждат Серия А да стане на три фази и с финална осмица

Видяно 57 пъти

Интересът към италианската Серия А спада. Това е притеснението на президентът на италианската футболна федерация Габриеле Гравина, който заедно с екипа си обсъждат различни варианти, които да направят шампионата още по-вълнуващ. Пред Corriere dello Sport, той говори за вариант с разделянето на сезона на три фази, като да бъде определена и финална осмица, която да се бори за трофея. Това би било огромна промяна, тъй като към момента в Серия А участват 20 отбора, които изиграват 38 мача по принципа на размененото гостуване.

Гравина признава, че подобна реформа доста трудно би се наложила, а и със сигурност ще има противници, тъй като е възможно големите отбори да негодуват при въвеждане на плейофи. Той обаче вярва, че е възможно да се намери вариант, при който да няма ощетени страни.

Напомняме, че сезонът в италианската Серия А стартира този уикенд с няколко вълнуващи сблъсъка, за които сме ви подготвили и съответните прогнози и анализи.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Обсъждат Серия А да стане на три фази и с финална осмица

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!