Меси: Всичко ще е различно, но трябва да свикнем

Християн Цуцев
Видяно 11 пъти

Испания е една от държавите, където завръщането на футбола ще се забави, а това съответно носи още повече рискове за физическата и психическата нагласа на футболистите, които вече повече от два месеца не са излизали за официален мач. Според последната информация обаче, Ла Лига ще се завърне след 8-ми юни. Мнение по темата с пандемията и завръщането на футбола даде звездата на Барселона, Лео Меси, който призовава за разбиране.

Да живееш или работиш с толкова много несигурност няма как да е лесно, особено когато се сблъскаме с подобна нечувана ситуация. Всички се чудим кога ще се върнем на работа, кога отново ще започнем да тренираме и да се състезаваме. Говори се за приключване на сезона на испанската Ла Лига без зрители, което носи цял набор от предизвикателства. Подготовката на групата е същата, но поотделно и всеки трябва да се подготви да играе без фенове, защото е много странно. Играл съм пред празни трибуни и беше направо призрачно.“ допълва Меси.

„Нормално е обаче лигата да се възобнови по този начин, след всичко, което преживяхме. С оглед на всичко, което се случва в света, това е напълно разбираемо. Когато започнем да играем отново, ще е като да започнем от нулата. Ще имаме известно време да се подготвим преди началото на лигата, а също така ще върнем ключови играчи от нашия отбор, които бяха контузени. Технически това ще продължи да е същия сезон, но мисля, че всеки отбор и играч ще усети, че е различен. Въпреки че вече не играя по два мача седмично, аз се опитвам да тренирам всеки ден и правя тренировките, които ни изпращат. Очевидно е далеч от тренировките с отбора, а най-лошото е да няма постоянно мачове, но това е новото „нормално“, с което трябва да живеем. Ето защо ще ни трябва известно време, за да се подготвим, преди да се състезаваме отново.“

Експерт
Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Меси: Всичко ще е различно, но трябва да свикнем

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!