Изследователи изчислиха колко точно Меси е по-добър от Роналдо

Християн Цуцев
Видяно 36 пъти

Доста спорно е да се каже,че компютър би могъл да изчисли, кой футболист е по-полезен за отбора си, но подобни сравнения на база компютърен алгоритъм са доста интересни, особено когато се сравняват играчи като Лео Меси и Кристиано Роналдо. Въпросното проучване е направено от компанията SciSports съвместно с Университета в Леовен – Белгия, като обхваща периода между 2013 и 2016 година.

Според изследванията аржентинецът е бил значително по-важна фигура за тима си, като е играл значително повече пъти с топката, участвал е в повече голови ситуации и е оказал повече влияние върху резултата в сравнение с португалеца. На база още редица показатели, двамата футболисти получават и съответните оценки, като за Лео Меси тя е 1.21, а за Кристиано Роналдо – 0.61.

Трудно обаче може да се определи, какво влияние в действителност оказват двата играча върху отборите си. Може би обаче на този въпрос не е и нужно да се отговаря.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Изследователи изчислиха колко точно Меси е по-добър от Роналдо

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!