Италианският здравен министър поиска прекъсване на Серия А

Видяно 66 пъти

Макар че стартира сред последните големи европейски шампионати, италианската Серия А е напът отново да бъде прекъсната. Само преди два дни от Дженоа обявиха за нов бум на носители на новия коронавирус, като цели 14 човека в клуба са дали положителен тест. Това пък подтикна за обмислянето на различни варианти, включващи и временно прекъсване на шампионата. Изглежда ще се стигне именно до тази мярка, след като днес лично здравният министър на страната Сандра Дзампа коментира тази тема в ефира на Радио Капитале.

Дзампа твърди, че в началото на сезона е подписан протокол, според който при определен брой положителни проби първенството трябва да бъде прекъснато. Според нея, това вече се е случило и Серия А трябва да бъде прекъсната още сега, както защото футболистите не могат да играят, а също и заради риска от разпространение на вируса.

По-рано се обсъждаше вариант за пауза от две седмици, като първата от тях идва с мачовете на националните отбори, така че на практика ще се пропуснат срещите само от един кръг на шампионата.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Италианският здравен министър поиска прекъсване на Серия А

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!