Какви мерки ще се вземат за дистанция в съблекалните на Висшата лига?

Християн Цуцев
Видяно 14 пъти

В Англия бяха констатирани няколко случая на коронавирус във Висшата лига, което прави доста неясна ситуацията с евентуалното подновяване на сезона там. Все още не е сигурно кога ще се случи това, но при всички положения няма да е преди 12 юни. Освен липсата на каквато и да е публика обаче, се обмислят и още допълнителни мерки за безопасност на играчите. За една от тях споделят от Daily Mail, според които, отборите на Острова обсъждат въпроса със съблекалните, където няма как да не се съберат много хора на тясно затворено пространство. Информацията гласи, че фен магазините, отделни ВИП зони и други места на територията на стадиона ще бъдат пригодени за допълнителни съблекални, така че да има достатъчно място за спазване на дистанция.

Част от футболистите изразиха притесненията си, свързани с разпространението на вируса, така че тази мярка би им донесла известна доза спокойствие, макар че изглежда малко крайна. Предвижда се още от английската футболна федерация да осигуряват за всеки клуб по 40 теста за COVID-19 седмично, за да може бързо да се вземат мерки и да се избегне създаването на потенциално огнище на вируса.

Експерт
Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Какви мерки ще се вземат за дистанция в съблекалните на Висшата лига?

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!