Официално: Ла Лига застава зад Барселона, Меси не може да разтрогне

Християн Цуцев
Видяно 11 пъти

Ситуацията около Меси става все по-заплетена. С официално изказване по темата се включиха и от Ла Лига, които публикуваха писмо със становището си. То е в подкрепа на Барселона, а не на Меси, като ясно се подчертава, че аржентинецът има договор с клуба и той не може да бъде прекратен. Очевидно от Ла Лига също са готови на всичко, за да не изгубят поредна супер звезда от шампионата. По всяка вероятност обаче съдът ще се окаже последната инстанция, която ще реши кой на какво има право. Ето и какво гласи официалното съобщение.

„Във връзка с различните интерпретации (някои от тях противоречиви помежду си), публикувани през последните дни в различни медии, свързани с договорната ситуация на играча Лионел Андрес Меси с ФК Барселона, La Liga счита за уместно да се изясни следното:

„В момента договорът е в сила и има „клауза за прекратяване“, приложима в случай, че Лионел Андрес Меси реши да настоява за предсрочно едностранно прекратяване на договора от 26 юни, с който се уреждат специалните трудови правоотношения на професионалните спортисти.

В съответствие с приложимите разпоредби и следвайки съответната процедура в тези случаи, Ла Лига няма да извърши предварителния процес за издаване на виза за играча, който ще може да напусне само ако някой заплати откупната му клауза.“

Експерт
Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 мнения за Официално: Ла Лига застава зад Барселона, Меси не може да разтрогне

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!