Какво можем да очакваме от четвъртфиналите на Евро 2016

Евро 2016 ще открие фазата на четвъртфиналите много скоро, а сблъсъците, които предстоят не са за испускане. Европейското първенство е за футбол от най-високо равнище, така че точно това ще очакваме ние феновете от последните 8 отбора, които се пребориха за местата си до тук на турнира. В тази фаза нещата става доста сериозни, понеже финалът е все по-близо, а всеки тим ще иска да стигне до него и да го спечели. За всяка от срещите ще споделим прогноза, а под всяка такава ще видите коефиценти от лицензирания букмейкът на Bet365 или пък българския бранд Efbet. Ето кои са четирите сблъсъка и по няколко думи за всеки от тях.

Полша – Португалия

Ако погледнем мачовете назад и представянето на двата отбора ще разберем, че Полша е с по-добрите резултати, но победата на Португалия над Хърватия в миналата фаза ще постави едно голямо на ум за поляците. Полша отстрани на дузпи Швейцария и се видя, че позволява доста да бъде атакувана. Португалия може да имат проблеми в защита, но нападението им е много силно, а контра атаките на тима могат да бъдат съкрушителни. Полша безспорно е по-обиграният състав, по-подреденият, но дали това ще свърши работа срещу португалците, ще разберем след края на двубоя.

Уелс – Белгия
Това е сблъсък, който ще се чака с голям интерес, понеже и двата тима играят много добре. Съставът на Белгия блести с повече звезди, но играчите на Уелс не веднъж на това първенство показаха, че отборната, компактна игра им е приоритет. Уелс стигнаха трудно до тук, след минимална победа срещу Северна Ирландия, а белгийците направо смазаха всички надежди на Унгария за нещо повече. Тяхната победа с 4-0 няма как да не стресне уелсците, но те може би пестиха сили в миналия мач, за да са готови на 100% сега. Битката тук е сигурна, като малките неща и тънките моменти в мача могат да бъдат решаващи.

Германия – Италия
Това е гвоздеят на четвъртфиналите, мачът сред мачовете, сблъсъкът на два футболни гиганта. Германия мина много лесно с класическа победа срещу Словакия напред, докато Италия имаше наглед трудна задача с Испания. Италианците, обаче за пореден път на това първенство показаха, че тактиката на тима е превъзходна, защитата им е желязна, а когато стане дума за головете, със сигурност има кой да ги вкарва в предни позиции. Германската машина едва ли ще покаже слабото ниво на испанците, така че Италия ще трябва да се справя с още по-голяма задача, ако желае да продължи напред. Ще бъде много интересно и как Германия ще се опита да пребори стабилната игра на Италия в защита.

Франция – Исландия
Домакините донякъде имат късмет, донякъде не чак толкова. Те отстраниха Ейре напълно заслужено, но не чак толкова лесно, а Исландия просто излезе победи Англия и я прати да стяга куфарите. Исландия не иска да се предава. Играчите, треньорът, феновете, всички знаят, че това е техният шанс и те ще се борят до край. Франция, обаче има подкрепата на местните фенове, има подкрепата на френската атмосфера и няма намерения да приключва участието си тук. Ако французите бяха се срещнали с Англия, със сигурност щяхме да говорим за по-труден мач пред „петлите”, но в никакъв случай Исландия не трябва да бъде подценявана, понеже много отбори вече го направиха и си опатиха от това.

Четири мача, само толкова ни делят от това да разберем кои ще се класират за полуфиналите и кои тимове ще напуснат надпреварата, когато са били толкова близо до следващият кръг. Може да проследите нашите предвиждания в раздела ни с прогнози за Европейското първенство, в който нашите експерти публикуват обосновка към всеки мач. Имайте предвид, че победителя от Полша и Португалия ще се изправи срещу спечелилия мачът Уелс – Белгия. Това ще е единият полуфинал, а другият ще се определи от победителите в мачовете Германия – Италия и Франция – Исландия. Вече е късно да се правят смеки, понеже всеки мач е решаващ, всеки мач ще е като финал за тези тимове, всяка грешка ще се наказва, но ще има само един победител!

Какво можем да очакваме от четвъртфиналите на Евро 2016
Вашата оценка

Напишете Вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *