Кой колко печели годишно от продажба на фланелки в Серия А?

Християн Цуцев
Видяно 16 пъти

Всички знаем, че част от приходите за един футболен отбор се сформират и от продажбата на футболни артикули и най-вече фланелки. Питали ли сте се обаче какви са годишните приходи на елитните отбори от продажба на фланелки? Италианските медии публикуваха инфо графика, показваща колко точно прибира всеки отбор в Серия А. Информацията включва още кой е спонсорът на всеки тим и докога е договорът между двете страни.

Едва ли за някой е изненада, че най-много тениски продават Ювентус, като Бианконерите прибират 51 милиона евро годишно, което е почти половината от общия приход на всички 20 отбора в Серия А, който е в размер на 106.42 милиона евро. Далеч зад тях са двата милански гранда Милан и Интер, съответно с по 11 и 10 милиона годишен приход. Следват Наполи с осем милиона, както и римските съперници от Рома и Лацио, които си делят петата позиция по 3.5 милиона годишно. В края на тази класация скромните отбори на Специя с 0.47 милиона евро, както и Беневенто с 0.3 милиона евро. За сравнение пък, Барселона има споразумение с Nike за 120 милиона евро годишно.

Експерт
Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Кой колко печели годишно от продажба на фланелки в Серия А?

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!