Ива Уорън пред Betenemy: Направихме нещо много различно в Пирин, искам да популяризирам женския футбол в България

Видяно 94 пъти

Вече бившият президент на Пирин Благоевград – Ива Уорън, даде ексклузивно интервю пред Betenemy.com, за да обсъди горещата тема около своето оттегляне от поста и да изясни бъдещите си планове.

Уорън сподели своето удовлетворение от постигатото през изминалите 18 месеца, отказвайки да позволи негативните емоции от сериозното напрежение около клуба да помрачат нейната равносметка. Председателят на комисията за женски футбол в България насочи и вниманието си именно към този следващ голям проект в своя живот – популяризацията и на футбола на нежния пол в нашата родина.


Здравейте, госпожо Уорън! През последните дни обявихте изненадващата новина, че напускате клуба, заедно с техническия директор Греъм Уорън. Какви са причините зад вземането на подобно решение?

Генералната причина е семейството ми, но и мисля, че това, което направихме за последните 18 месеца е нещо изключително добро. Искам да се концентрирам върху развитието на женския футбол в България и моята роля като председател на комисията по женски футбол и да дам възможност на следващото ръководство да изгради следващата част от проекта.Ще има ли други кадрови промени в клуба?

Ами не мога да дам допълнителна информация по тази линия, но се надявам, че екипът ще бъде запазен, тъй като това е екип, който работи изключително много през последните 18 месеца. Надявам се, че всичко за новото ръководство ще потръгне и те ще използват добре поставената основа занапред.Повлияно ли е решението от външните фактори и напрежението около Пирин през последните месеци?

Според мен е нормално да има напрежение около клуб, който доста бързо се развива и направи доста през последните 18 месеца. Мисля, че това, което постигнахме е наистина много различно за стандартите на България и се надявам да бъде продължено от следващото ръководство.Защо смятате, че се стигна до толкова сериозно недоволство около управлението ви и промените в детско-юношеската школа, че и толкова недоброжелателни лични нападки по ваш адрес?

Ами имам предположение и то е, че на някои определени хора от обществото не се е харесало това, което се случва тук. Всеки има право на мнение, но това е професионален клуб и хората трябва да разберат, че това, което направихме в Пирин е всичко да бъде на професионално ниво. Това означава, че когато един клуб иска да развива себе си своите таланти, то винаги ще има недоволство. Най-важното е целият клуб да се развива, а не само индивидуални личности.Вярвате ли, че оттук насетне напрежението и противоборствата ще секнат?

Много се надявам, защото хората трябва да се научат да оценяват. За съжаление това рядко се случва в България.В клубното изявление беше опоменато, че всички започнати проекти от клуба ще продължат в досегашния си формат. Остават ли същите дългосрочните цели пред първия отбор и школата?

Да, естествено. В корпоративния свят, когато един човек е изпълнил определения план, който си е предначертал и има желание да започне да прави нещо друго, което започнал, то до такива рокади неизбежно се стига. През последните месеци доста умело съчетавах работата си към „Емиратс“, работата си към клуба, както и по отношение на женския футбол. За един човек, че даже и за екипа от хора, с който разполагах, това беше наистина много. Затова аз изключитело бях стресната от реакцията, която се получи, защото когато някой е свършил това, което си е предначертал за периода от 18 месеца, то той има право да се оттегли от позицията си да остави някой друг да продължи започнатото. Не мисля, че това е нещо необичайно, защото се случва постоянно в света на бизнеса. Затова искам просто да пожелая успех на следващото ръководство, което ще изчакам. Аз все още съм на стадиона и все още работя, като ще им предам цялата информация, с която разполагаме. Така те ще могат да развият дългосрочните си идеи. Аз обаче съм в България и ще продължавам да се занимавам изключително усилено с женския футбол, с „Нова Бродкастинг Груп“, за цялостното развитие на българския футбол в страната.И за финал – в днешното изявление на Пирин се затвърждава идеята, че ще се отдадете изцяло на развитието на женския футбол в България. Каква е голямата цел пред вас в това отношение?

Искам да популяризирам женския футбол в България. Мисля, че наистина успяхме да постигнем това, защото женският футбол става на 40 в България през идната 2021-а година, а за първи път през тази година ние показахме официален мач от женското държавно първенство по телевизията. Мисля, че успяхме да покажем нашето желание за развитието на женския футбол. Нямам търпение да работим с колегите все повече, защото вече напълно мога да се отдам на развитието на тази идея в България. Имаме много проекти, които искаме да постигнем и от колегите срещам страхотно желание за промяна на статуквото. Искам женският футбол в България да бъде професионален. Може да следваме пътя, който мъжете са проправили за нас, за да може България да бъде наистина равностойна и равнопоставена страна, където имаш възможност да играеш футбол и да бъдеш професионалист в тази сфера. За това имаме доста неща, които да свършим в следващите месеци и години.

0 коментари за “Ива Уорън пред Betenemy: Направихме нещо много различно в Пирин, искам да популяризирам женския футбол в България

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!