Защо Сити изостанаха толкова много от Ливърпул – обяснението на Гуардиола

Християн Цуцев
Видяно 11 пъти

Титлата вече е факт! Край на 30-годишната пауза, в която Мърсисайдци така и не успяха да триумфират в английската Висша лига. Те обаче не само са първи, а го правят и с убийствена преднина пред вторите Манчестър Сити. Седем кръга преди края на сезона в Англия, Личърпул водят на Гражданите с цели 23 точки.

Наставникът на небесносините, Пеп Гуардиола даде интервю по темата, споделяйки своята теза, защо разликата от на пръв поглед двата равностойни съперника се оказва толкова голяма. Според специалиста, Ливърпул са стартирали шампионата с доста повече мотивация, излизайки за всеки мач, все едно той е последен. Те са успели да покажат повече постоянство спрямо Сити и това в крайна сметка се е оказало ключово.

Пеп напомни също, че преди две години те са били пред Ливърпул с 25 точки, а сега ситуацията е обратната и тя просто трябва да се приеме, а също така и че през последните години неговия тим се справя страхотно, спечелвайки осем от последните десет надпревари, в които участва.

Експерт
Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 мнения за Защо Сити изостанаха толкова много от Ливърпул – обяснението на Гуардиола

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!