Официално: Формула 1 се завръща на 5 юли

Видяно 76 пъти

Малко по малко пандемията от коронавирус започва да отпуска своята хватка. Това вече се усеща и във Формула 1, тъй като официалното ръководство на шампионата обяви, че сезон 2020 ще стартира на 5 юли. Сезонът във Формула 1 трябваше да стартира още през месец март със състезание в Австралия, но сега след няколко месеца закъснение той все пак ще бъде спасен. Надеждите са да се проведат между 15 и 18 състезания през годината, вместо стандартните 22 старта, но това е напълно разбираемо спрямо ситуацията.

Първата страна, в която ще се проведе надпревара ще е Австрия, на пистата „Шлиберг“. След това пилотите ще се състезават в Унгария на 19 юли, във Великобритания на 2 и 9 август, в Испания на 16 август, в Белгия на 30 август и Италия на 6 септември. Именно състезанието на емблематичната писта „Монца“ ще сложи край на европейското турне, след което ще се продължи и с останалите състезания до края на годината. Поне на този етап се предвижда надпреварите да се провеждат пред празни трибуни и със съответните противоепидемични мерки за безопасност.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Официално: Формула 1 се завръща на 5 юли

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!