Може и да видим публика по стадионите в Италия още този сезон

Християн Цуцев
Видяно 9 пъти

Вече е факт, че футболният сезон в Италия ще бъде доигран, като заплануваната дата за подновяването е 20-ти юни. Плановете са шампионатът да приключи най-късно до началото на месец август, за да може след това да се изиграят срещите и от европейските клубни турнири.

Разбира се, ще бъдат взети и редица противоепидемични мерки, като една от основните е мачовете да се играят пред празни трибуни. Голяма част от футболната общественост обаче смята, че това е сериозен удар върху футбола. Макар Италия да е една от най-тежко засегнатите страни от коронавируса, президентът на футболната федерация, Габриеле Гравина изказа надежди, че още този сезон е възможно да видим фенове по трибуните.

Гравина заяви, че следи ситуацията с кина, театри и други масови културни събития, за които се планира да отворят врати за публика на 15-ти юни. Той допълва, че би трябвало да се намери начин стадиони от по 60 и дори 80 хиляди места да приемат някаква част запалянковци, спазвайки съответните правила за дистанция. Напомняме, че някой европейски шампионати вече взеха решение да пуснат публика по стадионите си, макар и частично. В това число влиза и западната ни съседка Сърбия.

Експерт
Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 мнения за Може и да видим публика по стадионите в Италия още този сезон

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!