Роджър Федерер: Главната ми цел е Олимпиадата в Токио (видео)

Видяно 63 пъти

Роджър Федерер продължава да вдъхновява милиони по целия свят със своето спортно дълголетие. Швейцарецът, който поради контузия пропусна голяма част от сезона през тази година, ще се завърне на корта през следващата, като вече е потвърдил участие на първия турнир от Големия шлем – Откритият шампионат на Австралия.

В открит разговор със своя японски колега Кей Нишикори, Маестрото сподели, че няма търпение да се завърне, а голямата му цел е да вземе участие на предстоящата Олимпиада в Токио, която бе отложена с една година, заради пандемията с коронавируса. Ако всичко е наред, тя ще се проведе малко преди Федерер да навърши 40 години. Самият той призна, че нейното отлагане е било плюс за него, предвид проблемите с травми, които имаше през тази година.

В своята бляскава кариера Федерер е взел участие и на четири Олимпиади, но никога не е стигал до златния медал на сингъл. През 2008 година в Пекин, заедно с партньора си Стан Вавринка печели златото на двойки, а четири години по-късно в Лондон 2012 стига и до среброто на сингъл.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Роджър Федерер: Главната ми цел е Олимпиадата в Токио (видео)

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!