Електронни спортове в Betfair

Мария Костадинова
Видяно 49 пъти

Електронните спортове са едно от най-новите полета за залози и през последните години този тип прогнози набират все по-голяма популярност както в световен мащаб, така и в България. По-находчивите букмейкъри като Betfair са уловили тенденциите и вече са ги добавили в портфолиото си. Бетфеър не прави изключение и в този текст ще разгледаме какви възможности ще откриете на сайта им.

Посетете Betfair


Какво са е-спортовете?

същност на е-спортовете Betfair

Ако досега не сте се интересували от тази тема, може би се чудите какво представляват електронните спортове. Това са първенства, в които отбори и индивидуални играчи се изправят един срещу друг, за да премерят уменията си в някои от най-популярните компютърни игри. Разделят се условни в три дисциплини: Стрелкови игри, Батални симулации и Игрови стратегии.

Дисциплината се развива като резултат от утвърдилата се гейминг култура. Подобен турнир е проведен за първи път в САЩ през 2005 г. Оттогава насам този сектор е в подем и Betfair бяха сред първите, които го интегрираха в сайта си. Вече са сформирани няколко международни федерации, всяка от които води собствена ранглиста и организира първенства.

След САЩ този тип забавления добиват популярност в Азия, Южна Америка, Западна Европа, а в последните пет години стават все по-масови и в Източна Европа. Дори скептиците, които първоначално бяха резервирани към бъдещето на електронните спортове, вече усещат, че те ще се превърнат във водеща индустрия. Ето защо не е чудно, че почти всички букмейкъри се стремят да предложат на своите клиенти все повече възможности в тази област.


Къде ще откриете е-спортове в Betfair?

За да разгледате какви възможности за залагания на електронни спортове предлага Бетфеър, трябва да отворите сайта на компанията. Те са достъпни и в двата раздела на букмейкъра – „Спорт“ и „Спортна борса“.

Спорт

секция Електронни спортове в Betfair
Преглед на раздел „Eлектронни спортове“ в Бетфеър

Опциите в секция Sportsbook ще видите, ако насочите вниманието си към черната лента с различни менюта. В най-левия ѝ край ще забележите чертичка, сочеща надолу. Щом я натиснете, тя ще ви отведе до падащо меню, в което са изредени различните спортове. На челна позиция ще откриете Esports.

Спортна борса

електронни спортове в борсата на Бетфеър
Изглед от спортната борса в сайта на Betfair.com и електронните спортове към нея

Достъпът до електронните спортове от борсата на Бетфеър също е изключително лесен.
Щом я отворите, в лявата част на екрана ще забележите списък с предлаганите спортове за залог. Esports ще са на едно от водещите места, тъй като листата е подредена по азбучен ред и първо са поставени редовете, изписани на латиница.


Какви е-спортове предлага Бетфеър?

Бетфеър предлага три различни игри, на които може да заложите. Това са CS:GO, DOTA 2и League of Legend.CS:GO е, може би, най-популярната стрелкова игра в света. Следващите две заглавия са от сферата на баталните арени.

За съжаление, на сайта на компанията неналична нито една игра от областта на стратегиите. Букмейкърът обаче е достатъчно гъвкав и при интерес от страна на потребителите, вероятно би добавил и заглавие от тази сфера.


Турнири и пазари

До момента в портфолиото с турнири, които Бетфеър следи, няма сериозен избор. Първенствата, за които може да играете, са: LCK ChampionsKorea и LPL China. Букмейкърът обаче за пореден път е проявил находчивост по отношение на предлаганите събития.

За да осигури на своите клиенти разнообразие и ежедневна възможност да залагат, включително и на живо, от Бетфеър следят сблъсъците в Starladder. Това е интерактивна платформа, в която се организират мачове всеки ден. По този начин всеки фен на е-спортовете ще има възможност да практикува хобито си, независимо дали в конкретния момент се провежда някой голям турнир.

Пазарите, които ще откриете в този сектор, са доста любопитни и за да не залагате на сляпо, ще трябва да сте поне малко запознати с електронните спортове и развитието на участващите в надпреварата отбори. Част от опциите, на които може да изпробвате познанията и късмета си, са:

  • Краен резултат
  • Победител Карта 1/Карта 2
  • Home to Win a Map?
  • Away to Win a Map?
  • Точен резултат
  • Карти над/под 2.5

Как се залага на е-спортове в Бетфеър?

esport мач и коефициентите към него в Betfair
Как да направим онлайн залог на електронен мач в Betfair

Независимо дали играете в секция „Спорт“ или на борсата на Бетфеър, на е-спортове се залага, както бихте го направили на всеки друг спорт. Няма никаква разлика. Необходимо е да изберете е-спорт, да се спрете на конкретен сблъсък, да харесате пазар и да маркирате коефициента, който отговаря на прогнозата ви. Това е всичко. Остава само да потвърдите залога си, който ще се появи на електронен фиш в дясната част на сайта.


Защо да се спрете на Betfair за е-спортове?

Ако досега не сте изпробвали играта с електронни спортове, Бетфеър е удачен вариант да го направите. Истина е, че тук няма да намерите разнообразни турнири каквито ще откриете в други сайтове.

Букмейкърът обаче компенсира с факта, че предлага ежедневни сблъсъци от платформата Starladder. По този начин няма да зависите от графика на никое първенство и ще може да поставяте залози всеки ден.

Другото безспорно предимство е, че ще може да играете с е-спортове и в борсата, а това преживяване няма аналог.

Експерт
Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.

0 коментари за “Електронни спортове в Betfair

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!