Efbet продължава със солидната си подкрепа за българския бокс

Видяно 161 пъти

Качественият спорт и високите постижения са невъзможни без добро финансиране. Това е известно на всички по веригата в спортния сектор. Как обаче се осигурява добър бюджет в бокса? От няколко години ефбет има сериозен принос за каузата. Нека разберем как се случва това.

Посетете efbet


Колко време efbet е основен партньор на федерацията?

Най-голямата българска компания за онлайн залагания е и най-мащабният частен инвеститор в спорта у нас. Брандът, собственост на Цветомир Найденов и Боян Найденов – Цеките е спонсор не просто на отбори или на конкретни събития. Букмейкърската платформа финансира цели федерации. Тя има договор с БФС, по силата на който първата футболна лига се нарича еfbet лига, тя е генерален спонсор също на Българската федерация по баскетбол, Българската федерация по волейбол, а от 2018 година – и на Българската федерация по бокс.

Не е оповестено каква е сумата, която годишно Цеките и ефбет отпускат на българския бокс. Знаем обаче каква е държавната субсидия, която Федерацията получава от Министерството на младежта и спорта. За 2019 година по двете пера „Олимпийска подготовка“ и „Спорт за високи постижения“ на бокса са отпуснати общо 1 865 000 лв. Тази сума обаче е недостатъчна за качествена поддръжка на базата, съоръженията, за организация на турнири, както и за покриване на всички разходи, свързани с подготовката на атлетите и за финансиране на всички клубове в страната.

Най-големият роден онлайн букмейкър вече трета година е партньор не само на БФБ, но и генерален спонсор на най-сериозния роден турнир, който Федерацията организира – Националната боксова лига ефбет. Лигата, по думите на председателя на БФБ Красимир Икински е не само най-мащабният проект на Федерацията, но е и много по-интересна от републиканското първенство. Тя е създадена, за да има поле за изява на най-добрите състезатели у нас. За участие в нея се класират водещите боксьори според местата им в ранглистата, сред които има и много национални състезатели. Кръговете се провеждат през цялата година в различни градове.

Състезателите се обединяват в отбори, а тези отбори са тренирани от националните треньори. От поемането от страна на еfbet на ангажимент за финансова подкрепа на начинанието, то стана по-мащабно и авторитетно. Букмейкърът има принос за развитието на спорта у нас и чрез опциите за залози на боксови мачове, които не рядко включват и изцяло български сблъсъци. Вече двубоите в турнира се водят в 9 вместо в 8 групи, а наградите за състезателите са по-големи. По 500 лв. печелят победителите във всеки мач, а 300 лв. е наградата за победения. Допълнително по 1000 лв. премия има за шампиона от всяка група. Прави се и отборно класиране с отделни материални призове (300 лв. за всеки играч), както и такива за треньорите.


Съорганизатор на галавечери

Традиционните за световния бокс галавечери, които се превръщат в истински празник за феновете на този спорт, се провеждат и у нас. За организацията на подобни мероприятия Българската федерация по бокс отново разчита на финансовата подкрепа на еfbet.

Изключително интересна програма зарадва зрителите последната за изминалата 2019 година галавечер, която бе проведена в Ямбол. Откриха я пет мача при младежите, последвани от девет срещи в различните категории между представители на отбора на Звездите на родната федерация срещу сборен отбор на гостуващи чуждестранни атлети. Спонсорството на ефбет гарантира спокойствие на федерацията и помага за откриването и развитието на млади таланти.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Efbet продължава със солидната си подкрепа за българския бокс

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!