Джокович за шеста година е номер едно в света, задмина Надал и Федерер

Видяно 141 пъти

Джокович го направи отново. Сърбинът завърши тенис годината като номер едно при мъжете за шест път в своята кариера, като по този показател изпревари Рафаел Надал и Роджър Федерер, които имат по пет първи места за края на годината. Тримата големи са завършвали на тази позиция цели 16 пъти в последните им 17 години, като единственият, който разваля хегемонията им е Анди Мъри, завършил на първата позиция през 2016 година.

Единственият друг тенисист пък, който също може да се похвали с шест подобни отличия е Пийт Сампрас. Джокович обаче е най-възрастният в това отношение, като той завършва 2020 година като номер едно на 33 години. На официална церемония преди началото на ATP финалите в Лондон, сърбинът получи и традиционната купа, която се дава за това постижение. Той се изказа ласкаво за Пийт Сампрас, който определи като негов идол в детските години и никога не е вярвал, че ще успее да изравни този му рекорд.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Джокович за шеста година е номер едно в света, задмина Надал и Федерер

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!