Джокович се закани на Федерер

Видяно 40 пъти

Тенисът е един от най-потърпевшите спортове от заразата с корона вирус. По-всичко изглежда, че водещите тенисисти ще трябва да почакват още до момента, в който отново ще могат да стъпят на корта в борба за титла. Спорно е да се каже, кой ще е най-потърпевш от цялата тази ситуация, но тя би могла да се отрази и на някои от рекордите в спорта.

В интервю за Греам Бенсинджър от In Depth, водачът във временната ранглиста на АТP, Новак Джокович коментира моментната обстановка, като освен това, изказа увереност, че има всичко необходимо да подобри някои от рекордите на Роджър Федерер. Сърбинът заяви, че основните му цели са да стане играчът с най-много титли от шлема, както и да се превърне в тенисистът, който най-дълго се е задържал на първото място. Към момента Джокович е със 17 титли от Големия шлем, докато Маестрото е с цели 20. Рекордът на сърбинът е 282 седмици като номер едно, а този на швейцареца – 310 седмици.

Новак коментира и докога смята да играе, като според него, годините са просто психологическа граница, която би могла да бъде преодоляна. Той вярва, че ще успее да се задържи при професионалистите до 40 годишна възраст.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Джокович се закани на Федерер

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!