Австралийска спортистка получи дисквалификация за залог от 9$

Видяно 69 пъти

спортистка от Австралия вън заради залози

Австралийския Комитет по крикет за първи път приложи закона, забраняващ на професионалните спортисти да правят спортни залагания.

По решение на австралийския Комитет по крикет, състезателката от крикет отбора „АСТ Метеорс“ Анжела Рикс е била дисквалифицирана поради извършване на залози.

Как се е стигнало до това решение?

Анжела Рикс, играеща в Националната женска лига по крикет, е обвинена в залагания на световната Купа по крикет за мъже. Момичето признало, че е направило общо пет залога на обща стойност от около 9 австралийски долара.

Преди финала на световната Купа по крикет, момичето решило да постави залог на мача между Нова Зеландия и Австралия. Според нормите на антикорупционния кодекс, подобни залагания са забранени, а австралийската Комисия по крикета ще направи това показателно.

Наскоро, Комитетът по крикет и 16 букмейкъра, опериращи на територията на Австралия, са сключили споразумения, според които букмейкърите ще разкриват случаите при залагания на крикет от страна на професионалните спортисти от този спорт. Твърди се, че от букмейкъра на Betfair също са се присъединили към тази сделка. Не се съобщава обаче, ще стане ли епизодът с Анжела Рикс „първият признак“ на това споразумение.

С какво становище са излезни от комитета?

Ръководителят на Комитета по крикет Ян Рой остро е реагирал на лошото поведение на Анжела Рикс:

„На всички професионални играчи по крикет редовно им се напомня, че правенето на залози за този спорт от тях са строго забранени. Това бе обявено на годишния семинар за противодействие на корупцията в спорта и е записано и в Правилата за поведение на спортистите. Диана разбира, че е направила огромна грешка, извършвайки залози и осъзнава сериозността на нарушението. Въпросът не е в сумата, а в самия факт, че са правени залози. Сега момичето съдейства на разследването и ние вярваме, че условното наказание за нея ще бъде достатъчно“.

С изключение на двугодишното условно лишаване от правото на игра, Анжела Рикс също така е длъжна да участва в семинарите с други играчи на крикет, посветени на борбата с корупцията в спорта.

betenemy

0 коментари за “Австралийска спортистка получи дисквалификация за залог от 9$

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!