Димитър Димитров – Херо пред Betenemy: Стара Загора заслужава отбор в Лига Европа

Видяно 71 пъти

Наставникът на Берое, Димитър Димитров-Херо, даде ексклузивно интервю за сайта Betenemy.com, в което засегна множество теми около предствянето на старозагорския тим до момента през кампанията.

Димитров отсече, че резултатите срещу ЦСКА и Етър в efbet Лига, както и победата за Купата на България срещу Пирин Благоевград са задоволителни за него, въпреки някои неточности в отбрана.

Спецаилистът вярва, че отборът му се справя добре през календарната година, изповядвайки атрактивен атакуващ стил на игра, който да радва зрителите под „Аязмото“. Бившият треньор на Лудогорец допълни, че иска да закара Берое до местата в квалификациите за Лига Европа, за да зарадва един футболен град, какъвто е Стара Загора в неговите очи.


Здравейте, господин Димитров! Постигнахте важна победа в изминалия кръг в efbet Лига срещу Етър и заемате отново място в топ 3 на класирането. Отделно постигнахте и успех срещу Пирин Благоевград за Купата на България. Може ли да оцените изминалата седмица като успешна, с оглед и на равенството на „Българска армия“ срещу ЦСКА?

Винаги има какво да се желае, но не мога да кажа, че е неуспешен периодът, след като сме победили Етър и Пирин като гост и сме удържали равен на ЦСКА на „Армията“. По-скоро бих дал положителна оценка.На какво отдавате невъзможността да контролирате развоя на срещите с Етър и Пирин, за да допуснете и 5 гола в тези мачове?

Може би подценяване на дадени ситуации, несериозно отношение в дадени моменти, грешки в позиционирането. Това са част от нещата, които си отбелязах на първо четене.Отдавате ли значимост на фактора умора от натрупаните 3 мача за малко повече от седмица?

Щом те се чувстват така, то аз няма как да не съм съгласен. Имайки предвид, че заради малката пауза между шампионатите нямахме нормална подготовка, това също оказва влияние. Играем с почти едни и същи хора, така че неимоверно се е натрупала известна умора в този период.Споменахте в интервюто си след срещата, че някои играчи имат нужда от приземяване. Толкова ли бързо може един футболист да загуби реалистичната си оценка върху събитията?

Има подобни наченки, но това все пак са неща за съблекалнята, които ще трябва да си изясним. Действително някои играчи много вирнаха носовете нагоре.На какво отдавате изключително малките разлики в efbet Лига до момента? Изигра ли своята роля и необичайно малката пауза между двата сезона?

Да, това е една от причините, разбира се, но смятам, че силите като цяло просто се поизравниха. Дали някои водещи отбори свалиха нивото, или по-малките отбори, без да обиждам никого, вдигнаха своето, действително е налице изравняване на силите. Всеки може да победи и да загуби от всеки.Вече около година сте начело на Берое. Каква е равносметката, която може да си направите за този период?

Не съм мислил по въпроса. Дошъл съм тук, за да помогна в момент на криза, в каквато беше навлязал отбора, когато го поех миналата година. Казах, че моята работа започна от Нова Година, когато имах възможност сам да проведа селекционния процес по мои виждания и начин. Смятам, че оттогава отборът показва едно добро лице, харесва се на местните привърженици, играе приятен и атрактивен футбол. Не искам да си давам някаква особена оценка, но смятам, че отборът играе позитивно и добре.Къде би се наредило евентуалното класиране на клуба за квалификациите за Лига Европа в списъка Ви с успехи в треньорската Ви кариера?

Не съм мислил по въпроса, но искам да зарадваме хората. Смятам, че Стара Загора е футболен град, който заслужава подобен успех. Ако успеем да постигнем целта, то, разбира се, ще съм щастлив.

betenemy

0 коментари за “Димитър Димитров – Херо пред Betenemy: Стара Загора заслужава отбор в Лига Европа

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!