Цветомир Найденов и Боян Найденов не изпитват страх от заплахите на Божков

Видяно 448 пъти

Когато бивши партньори застанат един срещу друг, събитията могат да придобият неочаквани обрати. Какво се случи, за да подадат Цеките (собствениците на ефбет) сигнали срещу съдружника си Васил Божков? Вижте повече за тънката линия между конкуренцията и сътрудничеството.


Цеките твърдо държат на прозрачност и лоялна конкуренция в хазарта

Братята Цветомир Найденов и Боян Найденов, известни още като Цеките, са в хазартния бизнес още от 1990 г., когато помагат на баща си Стефан Найденов за развитието на първата частна букмейкърска компания Еврофутбол. Скоро към техния бизнес се присъединява и Васил Божков, който поставя условие: ако той е съдружник в бизнеса, да му се дадат 60% от фирмата. Искането му е удовлетворено и дълго време семейство Найденови развива Еврофутбол съвместно с Черепа. Когато Цветомир и Боян Найденови си дават сметка за новите възможности, които предоставя онлайн пространството, те предлагат идеята на Божков. Той не проявява интерес от съдружие за създаване на онлайн хазартна платформа. Цеките решават да се заемат с предизвикателството сами и през 2006 г. стартира техният сайт за онлайн залози – първи за България. Първоначално се нарича Балканбет, а от 2011 г. – ефбет.

Доста време двата бизнеса се развиват съвместно. Efbet бележи значителен прогрес, а Васил Божков променя позицията си и вече не само че започва да проявява интерес към участието в онлайн бизнеса ефбет, но и аргументира искането си със заплахи и изнудване. През 2016 г. предупреждава братя Найденови, че ако не го включат в съдружието и не му дадат 60% от акциите, Цеките няма да получат искания от тях по това време лиценз. Така и става: Държавната комисия по хазарта бави лиценза 16 месеца, при положение, че регламентираният срок за отговор е два.

През 2019 г. натискът от страна на съдружника става по-сериозен. Братята разказват, че Божков ги е изнудвал: или мажоритарен дял от ефбет, или да му плащат 10 милиона лева на година. В присъствието на техния баща Черепа директно заплашвал Цеките с убийство. Точните му думи, според тях са: „Ще ви ликвидирам като Манол Велев, Тони Наумов и Йордан Динов“. За случая братята са подали сигнал в прокуратурата. От тяхна страна е внесен и друг сигнал – за укриване на данъци от фирмите на Божков. По техни изчисления за лотарийните игри той е внасял в хазната едва около 7% данък, при дължими 15% по закон. Именно по тези сигнали започнаха проверките срещу собственика на Еврофутбол и Националната лотария, които потвърдиха нарушенията.


Brobet limited отговаря на всички закони и изисквания на регулаторите

Собствениците на ефбет са убедени, че стабилният растеж на бизнеса е невъзможен без коректно покриване на всички законови изисквания. В противен случай рано или късно нещата се обръщат на 180 градуса. Актуалните събития около Васил Божков са отличен пример за това.

Фирмата на Боян и Цветомир Найденови, която ръководи платформата efbet и едноименната верига от казина, се нарича Бробет лимитед. Седалището ѝ е в Малта, а централата, където всъщност се управлява бизнесът, е в София. Найденови са категорични, че цялото счетоводство на компанията е прозрачно. Brobet Limited притежава всички необходими лицензи за извършваната дейност и плаща коректно данъците си, както и таксите за отговорно поведение, които са задължителни за всеки хазартен оператор. Бробет лимитед притежава 100% от капитала на ефбет.

Цеките ясно изразяват позицията си в подкрепа на по-стриктен контрол от страна на проверяващите органи, за да се създадат равни условия и конкурентна среда.

Посетете Efbet

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.

0 коментари за “Цветомир Найденов и Боян Найденов не изпитват страх от заплахите на Божков

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!