Букмейкърите считат, че Барселона ще спечели Купата на Испания

Видяно 167 пъти

Барселона фаворит за купата на Испания

Кой ще се окаже победителят на Купата на Испания през този футболен сезон? Според букмейкърите това ще бъде Барселона, която към момента няма сериозни конкуренти.

След като мадридския „Реал“ беше дисквалифициран, букмейкърите почти без съмнения изразиха мнение, че испанската купа ще бъде спечелена от Барселона: залозите са за победа на Барса с коефициент 1.5.

Независимо от това, че каталунците са шампионите на турнира, не можаха да направят два триумфа подред, като за последен път това се случи през 1998 година. В момента Барселона е действащия носител на трофея. Ще спечели ли втора поредна година? Струва си да се отбележи, че възпитаниците на Луис Енрике все още говорят за останалите турнири, които явно са значителни. От друга страна, пътят към Купата е освободен от основния съперник, а това значи, че трябва да им бъде по-лесно.

Какви коефициенти дават букмейкърите?

Съдейки по коефициентите на някой от актуалните букмейкъри, в качеството на единствен конкурент на каталунците може да се окаже Атлетико, коефициентът за победа на който е 6.0. Също така, през този сезон, възпитаниците на Симеоне ще се борят с каталунците в Примера. Букмейкърите им дават коефициент 2.75.

Севиля само пет пъти стана носител на купата, а последният път беше преди шест години. Шансът им за победа през този сезон е оценен от букмейкърите с 11.0, но това лято победителят в Лига Европа значително е увеличил състава си. Но през сезона андалуския клуб не е най-добрият: за половин година гостите не са имали нито една победа в Примера. Освен това, спомнете си, че Севиля изпадна от груповата фаза на шампионската Лига.

На останалите силни клубове от Примера (Валенсия, Атлетик Билбао, Виляреал и Селта), букмейкърите отдават приблизително еднакви коефициенти — 14.0 – 15.0. Последните два клуба в нито един момент не са играли за Купата на Испания, макар че Селта преди това три пъти е играла във финал, въпреки, че последния път беше преди петнадесет години.

Къде са останалите претенденти?

Що се отнася до Атлетик Билбао, той отстъпва по брой спечелени купи само на Барселона, въпреки че последният триумф на баските бе отбелязан още през 1984 година. Освен това, възпитаниците на Ернесто Валверде все още трябва да подобрят работата си в Примера, където стартът им бе слаб, а през пролетта влизат в Лига Европа… Не е изключено, те просто да не са достатъчно готови за всички турнири.

Валенсия преди осем години изигра седмата си Купа на Испания, но сега е по-важно да се изкачат в първенството и да излязат в пролетната част на Лига Европа — очевидно е, че спечелването на Купата на Испания за тях не е от първостепенно значение.

betenemy

0 коментари за “Букмейкърите считат, че Барселона ще спечели Купата на Испания

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!