Цветомир Найденов и Боян Найденов за това да си успешен

Мария Костадинова
Видяно 37 пъти

Само през миналата година най-голямата компания за онлайн залози у нас ефбет отдели 25 млн. лева от печалбата си, за да ги инвестира в спонсорства на различни български спортни отбори и федерации. И ако това не е достатъчно добър ориентир за успеха ѝ, може да добавим и факта, че от няколко години насам ефбет развива хазартна дейност и в съседна Румъния, а през 2020 г. предстои да стъпи на пазарите в Сърбия, Италия и Испания.

Посетете Efbet


Защо трайният успех се гради с честен труд и прозрачност

Цветомир и Боян Найденови от Ефбет

Собствениците на efbet Боян Найденов и Цветомир Найденов, известни още като Цеките, са в хазартния бизнес от началото на 90-те години на миналия век. Двамата отлично познават сферата и се стремят винаги да са актуални спрямо всяка значима тенденция в бранша. Затова и именно те първи у нас забелязват, когато в Европа започва да се развива онлайн бетингът. Цеките кандидатстват за лиценз за онлайн хазартен оператор през 2003 г., но се налага да го направят в Малта, тъй като по това време регламент за онлайн букмейкъри в българската нормативна уредба изобщо не съществува. Братята пускат на пазара първата българска платформа за онлайн залози през 2006 г. под името Балканбет. През 2011 г. се преименува на ефбет.

Макар през първите месеци интересът към подобни услуги да е слаб, тъй като българските потребители са свикнали да правят залозите на място в стационарни пунктове, постепенно платформата добива популярност. В момента efbet е най-големият български хазартен сайт и винаги е първият, който въвежда актуалните новости в сферата. Именно платформата на Цеките за първи път у нас предлага на възможност за спортни залози и казино игри на едно място. Те са и първият български букмейкърски сайт, който включва живо излъчване на срещите. При тях се появява преди останалите им конкуренти и опцията за залози на все по-модерните през последните години електронни спортове. В момента ефбет е най-голямата родна платформа за залози, която има лицензи за дейност в още близо 10 европейски държави.

Боян и Цветомир Найденови с гордост изтъкват, че макар началото на тази авантюра да е било трудно и мнозина да са били скептични за бъдещето ѝ, именно това им е помогнало да извървят пътя разчитайки изцяло на собствените си усилия и бизнес нюх.


Цеките плащат редовно данъците си и са най-големият спонсор в българския спорт

Братя Найденови често споменават своята позиция по отношение на данъчната политика. Според тях данъците за хазартния сектор отсяват нелоялната конкуренция. По отношение на появилите се провокативни статии, твърдящи, че срещу ефбет има разследвания за укриване на данъци, Боян Найденов заявява: „Има разследване срещу няколко фирми, в които ние имаме малък дял като съдружници. Във всяка от тях обаче мажоритарните проценти са на Васил Божков и счетоводството се води от негови счетоводители. Нашият бизнес ефбет се управлява от фирмата „Бробет Лимитед. Тя е с изрядно данъчно счетоводство и срещу нея няма подадени никакви сигнали за нарушения.“ Цветомир Найденов допълва: „Бробет Лимитед” е 100% собственост на мен и брат ми и в нея нямаме съдружници“.

Боян и Цветомир Найденови са известни и като най-големите спонсори на родния спорт. Efbet финансира над 150 отбора и федерации по футбол, волейбол, баскетбол, бокс и други. През 2020 г. планират да сключат договори с още няколко отбора от различни спортове.

Линк към Ефбет

Експерт
Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.

0 коментари за “Цветомир Найденов и Боян Найденов за това да си успешен

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!