Клоп, Гуардиола и Солскяер скочиха срещу връщането на само три смени

Видяно 57 пъти

Въвеждането на пет смени на мач във футбола бе една от мерките, които бяха взети във връзка със натрупалите се мачове, поради паузата заради разпространението на коронавируса. От ФИФА официално обявиха, че правилото за пет смени може да бъде запазено до месец август 2021, като оставиха решението в ръцете на отделните първенства. И ако в останалите големи шампионати броят на смените си остана на пет, то в английската Висша лига имаше гласуване, в което мнозинството от клубове в елита поискаха да се върнат трите смени, тъй като ако те са пет, това би било предимство за голените отбори, които имат по два равностойни състава.

Взетото решение за връщане към стандартните три смени обаче беше бурно посрещнато от няколко топ треньора. След като първо наставникът на Манчестър Юнайтед, Оле Гунар Солскяер се оплака, сега същото сториха още Пеп Гуардиола и Юрген Клоп. Както в Манчестър Сити, така и в Ливърпул има доста контузени играчи и с оглед на натоварения график със срещи, който се задава, това ще бъде сериозен проблем, смятат те.

Клоп изтъкна пред The Guardian, че поради натрупвалите се двубои, статистиката сочи, че футболистите имат с 42% повече мускулни травми, спрямо същия период на миналата година и е важно да се обърне внимание на тях и тяхното здраве, тъй като те са в основата на всичко. „В случая не става въпрос за някакво предимство. Когато на всеки три дни играеш мач, контузиите неизбежно зачестяват.“ допълва Клоп.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Клоп, Гуардиола и Солскяер скочиха срещу връщането на само три смени

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!