На 13 май ще се реши бъдещето родните Първа и Втора лига

Видяно 41 пъти

Българския футболен съюз и Министерството на младежта и спорта са изготвили план за възобновяване на тренировъчния процес на футболистите, който вече е получил и одобрението на здравният министър Кирил Ананиев. Футболистите ще могат да започнат групови тренировки от 15 май, като преди това всички играчи ще бъдат тествани за коронавирус, посредством PCR методиката. Ще бъдат наложени и още допълнителни мерки, с цел запазване здравето на футболистите.

На 13 май ще се проведе нова среща на високо ниво, в която ще бъдат и обсъдени вариантите за продължаване на шампионата. Към момента обсъжданите възможни дати са 5 юни и 12 юни. Освен разпространението на вируса под внимание ще бъде взето и осигуряването на достатъчно време за подготовка на играчите, така че да се намали до минимум риска от контузии, когато шампионатът започне.

При всички положения, до края на сезона, когато и да е той, няма да присъства публика на нито един от двубоите. Ще бъдат наложени и допълнителни ограничения, като ще се цели по време на всяка среща на стадиона да присъстват възможно най-малък брой хора.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “На 13 май ще се реши бъдещето родните Първа и Втора лига

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!