Ново отлагане на тенис сезона

Видяно 50 пъти

Световният тенис претърпя ново отлагане. До днес официалната дата за неговото завръщане беше 13 юли, но новото изявление от ATP, WTA и ITF гласи, че преди 31 юли няма да се играят турнири от Тура. Разбира се, причината продължава да бъде неясната обстановка около разпространението на корона вируса, като бе заявено също, че при наличие на голям брой новозаразени, организациите ще бъдат принудени да удължат срока без тенис.

Продължават да се обсъждат различни варианти за преместване на турнири, но всичко ще се съобразява на първо място със здравето на играчите. Едва ли ще видим сезон на трева, като дори Уимбълдън е отменен. Към момента пък Ролан Гарос е предвиден за края на месец септември или само месец след края на друг турнир от Големия Шлем – US Open.

Всичко това идва само няколко дни след интервюто на президента на АТР Андреа Гауденци. в което той изрази умерен оптимизъм относно възобновяването на тенис сезона, чиято съдба обаче явно остава все така неясна.

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Ново отлагане на тенис сезона

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!