Betfair се обединяват с Paddy Power в сделка за над $7 милиарда

Сделка между Betfair и Paddy Power
Компанията за онлайн залози Betfair постигна споразумение с бранда Paddy Power, като това се изразява с обединяването на двете компании. Сделката е една от много, които се случиха в този отрасъл, а стойността и възлина на 5 милиарда лири или около 7.8 милиона долара.

И от Paddy Power, а и от Betfair излязоха с изявление, че преговорите ще продължат до финализиране на самото сливане. Разплащането ще се извърши посредством акции, а това по себе си означава, че двете компании ще създадат едно от най-големите имена в индустрията с онлайн залагания. Може да прочетете нашата статия, включваща цялостна информация за Betfair от тук.

Разпределении на дяловите

От Paddy ще притежават ключовия пакет с акции от 52%, а за Бетфеър ще останат 48%. Веднага след финализирането на тази сделка, всички акционери на Paddy Power ще получат премия в размер на 80 милиона евро.

Както знаете, Paddy Power е компанията с по-голям пазарен дял, като оценката и възлиза на 3,45 милиарда евро, докато Betfair е оценена на 2.44 милиарда лири. Това обаче не означава, че Betfair остъпва назад, тъй като в момента има регистриран разстеж на акциите от 140% на година. Само по себе си това е пример за една силноразвиваща се компания в областта на онлайн залозите.

Кои ще са новите ръководители?

Изпълнителния ръководител на Betfair – Breon Corcoran, който е бил и бивш оперативен директор в Paddy, ще е лидер на новосъздалата се групировка, а председателя на Paddy Power – Garry Maghan ще задържи сегашната си позиция.

Защо се прави подобно обединение?

Обединяването на компаниите бе едно от поредицата сделки, които се осъществиха в този сектор със залозите онлайн. По този начин компаниите се опитват да покрият по-високите данъци в Англия, а и по-строгите регулации, като търсят алтернативи в обединението. Предимството при такова сливане , е че финалния резултат ще се изрази в компания, която е по-конкурентна и се развива по-бързо на пазара.

Други сливания между компании за онлайн залози

Подобен съюз бе извършен между Ladbrokes и Coral (Gala), като постигнаха договорка, която създаде компания за залагания с приходи за 2,4 милиарда лири. Това не е всичко – 888 и холдинга GCV водят съдебен спорт за компанията за онлайн залагания Bwin.