Смяна на вида на коефициентите в Betfair

Видяно 112 пъти

Бетфеър предлага редица любопитни възможности за игра, както и някои доста полезни функции. Знаехте ли, например, че може да промените изгледа на коефициентите, с които залагате? В следващите редове ще ви покажем как.

Посетете Betfair


Какви коефициенти предлага Betfair?

Ако вече не сте променили изгледа на сайта по собствено желание, той ще се зарежда по подразбиране с десетични коефициенти. Това обаче не е единствената възможност, която Бетфеър предлага.

 1. Десетични коефициенти
  Десетичните коефициенти са тези, с които най-вероятно сте свикнали да играете. Всъщност, това е най-разпространеното изписване, когато говорим за залагания в Европа.

  Стойностите, при които залагате, се явяват множител за инвестираната сума. Това означава, че ако искате да изчислите евентуалната си печалба при успешна прогноза, трябва просто да умножите заложената сума по десетичния коефициента на предположението си.

  Ако, да речем, сте сложили 10 лв. на прогноза с коефициент 1.7, от тази игра може да изкарате 10 * 1.7 = 17 лв.

 2. Британски коефициенти
  Британските коефициенти са интересен начин, с който може да упражните смятането си с дроби. Тук изписването не става с десетични числа, а с помощта на дроби – 1/2 (една втора), 1/5 (една пета), 2/3 (две трети) и пр.

  В този случай също трябва да умножите инвестираната сума по коефициента, за да изчислите евентуалната си печалба. Разликата е, че единият от множителите в уравнението ще бъде дробно число, което може да усложни пресмятането на ум.

Нека предположим, че сте заложили 10 лв. на предположение с коефициент 2/5. Изчислението ще изглежда така:

Залог + (Залог х Коефициент) = Печалба
В този случай бихте могли да приберете 10 + (10 * 2/5) = 14 лв.


Как да смените изгледа?

преглед вида на коефициентите в Betfair
Изглед от сайта на Betfair.com и избор през dropdown за вида на коефициентите

Изгледът с коефициентите се сменя съвсем лесно. Това става от раздел „Спорт“, който се отваря по подразбиране, щом заредите страницата на букмейкъра. Нужно е да превъртите с мишката до най-долната част на сайта. Там ще откриете черна лента с надпис „Преглед на коефициентите като:“. До него е поместено падащото меню с двете опции – „Дробни“ и „Десетични“. Достатъчно е да маркирате избора си с мишката.

Направената промяна ще важи и за изгледа в спортната борса на Бетфеър.


Какво е важно да знаете?

поставяне на залог в Betfair
Как да поставим залог в Betfair.com

Опцията да промените изгледа на коефициентите е доста полезна. Макар повечето играчи да предпочитат десетичните, защото са свикнали с тях, някои твърдят, че преценяват по-прецизно залозите си чрез дробните показатели.

С малко повече практика всеки потребител може да свикне да играе и по двата начина. Най-хубавото е, че системата на Бетфеър изчислява печалбите автоматично във фиша ви.

Най-важното обаче е да помните, че промяната в настройките на изгледа по никакъв начин не влияе върху нетната стойност на коефициентите. Не мислете, че десетичните или дробните коефициенти ще ви донесат по-голяма печалба. Рискът, който поемате, е един и същ.

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.

0 коментари за “Смяна на вида на коефициентите в Betfair

  Няма добавени коментари все още. Бъди първи!