Борса за залози в Betfair

Видяно 228 пъти

Бетфеър е добре известен на българските играчи. Много от тях смятат, че това е най-добрият букмейкър и въпросното твърдение има своите основания. Още със стартирането си компанията представи на своите потребители нов свят на залагания с необятни възможности. Революционната стъпка дойде с разкриването на Борсата за залози, която ще разгледаме в този текст.

Посетете Betfair


Какво представлява Борсата за залози?

За да достигнете до платформата за търгуване, трябва да отворите сайта на Бетфеър. Той автоматично ще ви препрати в раздел „Спорт“. За да смените изгледа, просто трябва да изберете опцията „Спортна борса“, която ще откриете под логото на Бетфеър.

Ако досега не сте я посещавали, много възможно е първоначално да се изненадате от вида ѝ. Това е така, защото той се отличава от визията на стандартните букмейкърски сайтове. Щом прекарате малко време в нея обаче, ще забележите, че работата с нея, макар и да има тънкости, съвсем не е сложна. За да започнете да играете на борсата, трябва да добиете яснота по следните теми – как работи тя, какви възможности ви предлага и какво се крие зад външния ѝ вид.


Как функционира борсата на Бетфеър?

За да си отговорите на този въпрос най-лесно, ви предлагаме да си представите тържище, което се стопанисва от частен собственик. В него се събират потребители, които правят и приемат предложения. След като се договорят, те сключват помежду си сделки, от които печелят или губят. Ползата за собственика е, че удържа процент от печалбата на всяка сделка, сключена на неговото тържище.

Именно това е механизмът, по който работи борсата на Бетфеър. Букмейкърът предоставя на потребителите среда, в която да уреждат залози помежду си. Когато сте на борсата, вие вече не играете срещу предложенията с фиксирани коефициенти на Бетфеър, а се обзалагате с други клиенти на фирмата. Евентуалните ви печалби ще дойдат от джоба на човека, с когото сте противопоставили прогнозата си. Създателите на платформата печелят от комисионните на различните пазари. Те са между 5% и 6%. В допълнение компанията е предвидила поощрение за редовните си играчи. Колкото повече залагате в борсата, толкова повече точки трупате и получавате по-голяма отстъпка от комисионните.


Какво е различното?

Когато залагате по конвенционалния начин, вие прогнозирате „ЗА“ дадено събитие – тоест, обзалагате се, че то ще се случи. Тази изходна позиция означава следното:

 • Играете срещу букмейкъра, който автоматично прави залог „СРЕЩУ“ вашето предположение.
 • Избирате само от списък със селекции, на които букмейкърът е готов да заложи.
 • Коефициентите са твърди и са изчислени от букмейкъра.

Оставате ли с усещането, че компаниите за залози определят правилата на играта? Сега си представете, че вие влизате в ролята на букмейкър. Именно тази възможност ви се предоставя в борсата на Бетфеър. В нея може да моделирате всички компоненти на прогнозата си:

 • Избирате дали да играете „ЗА“ или „СРЕЩУ“ осъществяването на дадено събитие.
 • Решавате какъв коефициент да сложите на прогнозата си.
 • Поставяте точната сума на своя залога.

Как изглежда борсовият бетинг панел?

Трейдинг платформата на Бетфеър ще ви впечатли с динамичната си визия. В нея ще откриете менюта, които са доста сходни с опциите за навигация в секция „Спорт“. В ляво ще забележите всички предлагани спортове, а в горния бар ще видите най-предпочитаните от тях. Тук също имате на разположение секция „На живо“ и опция „Cash Out“.

Не това обаче е най-голямото предизвикателство на раздела. За неопитния играч най-трудно ще бъде изписването на коефициентите, съпътстващи всяка среща. Предлагаме ви да разгледате отблизо отделните елементи.

борсов betting панел в Betfair
Изглед от борсовия betting панел в Betfair.com

Нека вземем като пример крайния резултат от мача Реал Мадрид и Леганес. Имате три възможни развръзки – 1. Реал Мадрид да спечели, 2. Леганес да спечели, 3. Да завършат равни. Можете да заложите „ЗА“ и „СРЕЩУ“ на всяка една от тях.

На реда на всяка селекция ще видите синьо квадратче, в което е отразен най-изгодният предлаган коефициент „ЗА“ – тоест, прогнозата, че съответният развой ще се случи. Под процентите виждате още и каква е общата сума на залозите, които очакват да бъдат посрещнати. Това са вече генерирани предположения, чийто автори се надяват да открият ответник. Вляво от синьото квадратче се показват още две, в които са отразени същите данни при малко по-различни коефициенти.

Положението с червените квадратчета е идентично. Разликата е, че те съдържат информация за прогнозите „СРЕЩУ“ – на тези, които се обзалагат, че конкретната развръзка няма да се осъществи.

Ако искате да играете със сума, която надвишава инвестираните в прогнози „ЗА“ или „СРЕЩУ“ дадена развръзка, системата няма да ви спре. Ще поставите предположението си, но една част от залога ви ще остане непосрещната.


Как се залага в борсата на Бетфеър?

Механизмът, чрез който се поставят залози в Betfair борса е сходен с този, който ще видите в раздел „Спорт“ на сайта или пък при другите букмейкъри. Необходимо е просто да маркирате предпочитан коефициент, за да нанесете прогнозата си на фиш. Има обаче два различни типа процедури, които ще разгледаме по-долу.

Когато посрещате залог

осъществяване на залог в борсата на Betfair
Извършване на залог в борсата на Betfair

Ако коефициентите, които се предлагат за търгуване към дадена среща, ви устройват, можете бързо лесно да направите залог. Така вие ще отговорите с противоположно твърдение срещу предположението на някой друг. Необходимо е да маркирате набелязаната стойност и предположението ви ще се появи в електронен фиш в дясната част на екрана. От него трябва просто да укажете сумата, която искате да инвестирате. Системата е настроена така, че автоматично ще ви покаже колко бихте спечелили от залога си и колко може да загубите от останалите две възможни развръзки. Виждате и с колко може да се оттеглите, ако ползвате опцията Cash Out.

Когато разкривате нов залог

Betfair разкриване на нов залог
Разриване на нов залог в сайта на Betfair

Както споменахме, най-голямото предимство на Бетфеър борсата е, че ви позволява сами да посочите с какви коефициенти искате да играете. Разбира се, за да се активира залогът ви, трябва да се намери човек, който да е на противоположното мнение и да е готов да плати търсената от вас сума.

Процедурата, когато търсите коефициент, е доста сходна с обикновеното залагане. За да видите разликата ясно, на снимката по-горе сме подбрали селекция, на която ние залагаме първи. Трябва просто да маркирате синьото или червеното квадратче, в зависимост дали искате да поставите предположение „ЗА“ или „СРЕЩУ“. Във фиша ви автоматично ще се зареди най-изгодния предлаган коефициент. Ако обаче той не ви удовлетворява и искате да измислите собствен, може просто да регулирате стойността чрез стрелкичките нагоре и надолу.

Остава ви само да въведете сумата, която желаете да инвестирате. В случая заложихме на двубой Атлетико Билбао срещу Ейбар, като прогнозирахме „СРЕЩУ“ възможността в първото полувреме да няма отбелязан гол. На пазара „ЗА“ веднага се показаха нашите € 2, които чакат да бъдат посрещнати.


Как се печели от Спортна Борса?

Вярвате ли, че може да трупате приходи от спортни залагания, без да разбирате от конкретен спорт или да следите случващото се с който и да е отбор или играч? С борсата на Betfair това вече е възможно. В допълнение компанията предлага услужлив интерфейс, който ще ви помогне да генерирате печалби. За тази цел работят и редица функции, които са налични в платформата.

Вече се досещате, че най-основното предимство, което борсата ви дава, е възможността да залагате „СРЕЩУ“ развоя на дадено събитие, като същевременно си запазвате и опцията да го играете „ЗА“. Точно от тук произтичат най-големите плюсове на този тип прогнози. Най-важното е да помните правилото, че когато залагате „ЗА“ търсите най-високия коефициент, а когато поставяте предположение „СРЕЩУ“, ниският е по-изгодният за вас.

Другият ключов момент на борсата, който ще ви помогне да печелите, е, че там се изправяте срещу реални играчи. Ваши конкуренти са нормални потребители, а не професионалните анализатори в букмейкърските къщи. В случай, че имате достатъчно познания, може да ги превърнете в пари. Ако се интересувате как може да стане това, прочетете текста ни за стратегиите в Бетфеър.


Съвети за начинаещи играчи в Бетфеър борса

Спортната борса на Betfair е едно от най-вълнуващите места за прогнози, които може да намерите в интернет. Тя е подходяща както за информираните спортни фенове, така и за потребителите, които са вещи в принципите на действие на различните пазари. Ако вие не се припознавате в нито една от тези групи, не се притеснявайте. Betfair борсата е чудесна възможност и за начинаещите играчи. За онези от вас, които все още не са изпробвали късмета в нея, предлагаме няколко много полезни съвета.

 1. Дайте си време, в което да свикнете с платформата. Нейният външен вид не е като визията на останалите букмейкъри.
 2. Направете първия си залог на познат спорт, с който имате опит. Ако няма такъв, просто изберете любимия си и си дайте няколко дни, в които да следите как се развиват пазарите към събитията в него.
 3. Поставяйте разумни залози, които да не надвишават определен процент от личната ви банка за игра. Много хора биват примамени от възможността за система от бързи печалби, но не забравяйте, че това е спорт и риск винаги има.
 4. Пазете се от нереално високи стойности. Разбира се, възможността да играете при коефициент 100 е много блазнеща, но е твърде вероятно отсрещната страна да има съображения, за които да не знаете. Другата опасност е да посрещнете облог от грешната колонка – искате да сложите „ЗА“, но фактически приемате и играете със „СРЕЩУ“.
 5. Винаги помнете, че срещу себе си нямате букмейкър, който гарантира за сделките с репутацията си. Има трейдъри, които наблюдават пазарите постоянно и се възползват от незнанието на новаците в бранша.
 6. Динамиката в коефициентите на борсата може да бъда много объркваща за невъоръженото око на начинаещия. Имаме решение на този проблем. Преди да заложите, набележете си дадено събитие, но нека не е от сферата на надбягванията. Всяко друго, което е с по-голяма продължителност и ще се следи на живо, е удачно. Да кажем, че се спираме на тенис мач. Изберете си часове, които са ви най-удобни, и правете screen shot на коефициентите към двубоя поне три пъти дневно, най-малко два дни преди срещата. Час преди тя да започне live, направете същото – правете екранни снимки, които да улавят коефициентите към пазарите в мача. След това седнете на спокойствие и анализирайте заснетото. Уверяваме ви, че изображенията ще ви „проговорят“.
Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.

0 коментари за “Борса за залози в Betfair

  Няма добавени коментари все още. Бъди първи!