Fantasy залози в Betano

2
Видяно 317 пъти

Спортните прогнози продължават да се променят, използвайки динамиката на модерните технологии. Фентъзи залозите обаче не са нещо ново, откриваме ги в една специална секция при Бетано залози и макар да се намира малко по-далече от основните селекции – ”Спорт“ и “Спорт на живо“ – тя е предизвикателство за истински почитатели и познавачи в тази сфера.

Линк към Betano Fantasy


Какво представляват фентъзи залозите в Betano bg?

Betano Fantasy турнири

В повечето случаи това не са реални срещи, но са пряко зависими от познатите дисциплини. Най-често потребителите имат правото да създадат свой отбор, използвайки наличните играчи в дадено първенство и дисциплина. Не се позволяват комбинации от дербита – тоест изборът за даден спорт може да бъде само един.


Какви дисциплини се фентъзи спорт има Бетано?

Към този момент са налични 11 спорта, които вече са популярни със своите fantasy турнири в мрежата, а освен това могат да ни изненадат с популярни лиги в мрежата. Всеки може да изгради своя фентъзи отбор, спирайки се на един от посочените видове спорт:

 • Футбол
 • Баскетбол
 • Тенис
 • Counter-Strike:GO
 • League of Legends
 • Хокей
 • Бейзбол
 • Формула 1
 • ММА
 • Ръгби
 • Е-футбол

Не трябва да се изненадваме, че електронните спортове също са налични – кратка справка показва, че това е една от най-бързо развиващите се дисциплини, а с оглед на активността, мачове се провеждат 24 часа в денонощието, изпреварвайки всички останали спортове.


Как се правят фентъзи залози в Бетано?

При спортните прогнози съществува приета практика, че един играч играе срещу букмейкъра. Истината е, че всеки клиент играе със своята прогноза срещу клиент, който дава неговата противоположна. При фентъзи спортът ще открием, че Betano играе ролята на домакин, който предоставя платформата за забавление – най-често турнири.

Клиентите на букмейкъра трябва да изградят отбор, използвайки различен виртуален бюджет. Всеки един играч, картотекиран в конкретна дисциплина може да бъде включен във фентъзи отбор. Бетано обръща внимание и на формацията на отбора, както и на капитана – елементи, налични и в реалния спорт. Това правят и всички останали конкуренти. Фентъзи отборите няма как да се срещнат на един терен, но тяхната активност в реалния свят се отразява на точковия актив, който се носи в отбора.


Какво представляват фентъзи турнирите на Бетано бг?

Betano фентъзи раздел с турнири

След като един потребител вече разполага с отбор, същият трябва да се запише за игра. В този случай платформата предлага различни турнири с така наречен гарантиран награден фонд или GTD, както е известен по-често. Преди включването се изисква определена сума, която да плати входа за участие, а след това системата автоматично отразява точковия актив на всички играчи и съответно на даден фентъзи отбори. Най-добрите тимове на финала получават награда, в зависимост от позиционирането си в крайното класиране. Бетано определя условията за игра в турнира, гарантирайки ясното и точно изпълнение на играта. Времетраенето е различно за всеки един турнир, но същото ще се посочи във входа на играта или още при записването.


Сателитни fantasy турнири от Бетано

Ако горните предлагат гарантиран награден фонд, то тези имат малко по-различна функция и са значително по-краткотрайни. Betano посочва, че това са турнири с много по-нисък начален вход и при успех ще предоставят на даден клиент възможност да получи билет за по-горно ниво – в този случай става ясно, че следващият вход е платен от самия букмейкър. Логично е, че най-големите майстори на fantasy league на Бетано ще пропуснат плащането на входа и същевременно ще спечелят много повече адреналин и емоция.


Ежедневни фентъзи турнири на Betano bg

Дори и букмейкърът да споделя, че фентъзи турнирите са дългосрочно събитие, то не бързайте със заключенията, защото съществуват и ежедневни такива. Обикновено трансферите и изграждането на даден отбор ще се сведе до избор между играчи и в двата тима. Селекцията отново ще генерира точки и краен резултат за всеки един истински почитател.


Обобщение

Fantasy League от бетано е предизвикателство, което ще тества уменията на всички познавачи. В България вече съществуват отличени играчи, участващи в международни турнири. Фентъзи турнирите са специфични и изискват повече опит и внимание в детайлите, там всеки избор може да е решаващ и след като единственото правило е да откриете правилната селекция, както и да се играе отговорно и за забавление. Експертите остават категорични, че в повечето случаи точно тази категория позволява много повече опит в аналитичното мислене и правене на прогнози. Фентъзи турнирите са предпочитани, защото тук се предоставя пълната свобода и всичко до голяма степен зависи от клиента и неговите предпочитания.


Често задавани въпроси

Лесно ли е да се направи отбор във Fantasy League Betano?

Да, процесът много напомня на компютърни игри като Championship Manager, но с много по-лесен вариант за работа.

Мога ли да използвам mobile Betano за игра в турнирите на фентъзи лигата?

Да, всички налични функции, които могат да бъдат открити на Бетано бг ще бъдат открити и в мобилното приложение, както и в мобилната версия на сайта.

Какъв е наградният фонд на турнир във Фентъзи лигите от Бетано?

Сумата е динамична и се определя на база броя участници, които са заявили участие. По тази причина е трудно да се говори за точни суми.

Мога ли да играя фентъзи турнири на Бетано безплатно?

Не съществуват безплатни турнири, но има сателитни турнири, които могат да предложат билет за по-висок турнир, спестявайки началния вход там.

Мога ли да създам отбор с играчи от различни дисциплини?

Не, основната идея е да се спрете на един спорт и да използвате лицензираните играчи от него. Хибридни фентъзи отбори не се позволяват.

Какви коефициенти предлагат фентъзи турнирите?

Бетано посочва, че играчите се състезават за награден фонд, който се определя на база записаните участници.

Вход в Betano Fantasy

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.

2 коментари за “Fantasy залози в Betano

 1. Ст
  Стоичко
  най-яките турнири има в Бетано
 2. Пе
  Петко
  не съм фен на фентъзи залозите, но честно казано ми стана любопитно да ги разгледам и най-вече ме подразни това, че се изисква регистрация, за да ги достъпя