Собственици на компанията Bet365

Кой стои зад идеята на създаването на Бет365?

Bet365 е компания за онлайн залагания, която стартира своят бизнес във Великобритания през 2001 година. Зад успехите на едноименния букмейкър стои 49 годишната госпожа Денис Коутс, която със собствени сили и предприемачески дух основава хазартния гигант и популяризира услугите му в световен мащаб. Самата идея за семеен бизнес свързан със спортни залози идва от бащата на британката Питър Коутс, който прави първите стъпки в букмейкърските среди.

компанията бет365


Как започна цялата история по създаването на Bet365?

Питър Коутс идва от бедно семейство, което не му осигурявало нужното ниво на живот. Той започнал да се занимава с аматьорски футбол още на юношеска възраст, но така или иначе не успял да остави името си в този спорт. Въпреки всичко, непрестанното му присъствие по стадионите го подтикнало да развие бизнес, с който да припечелва финансови средства.

В началото г-н Коутс стартирал с кетъринг фирма, която обслужвала предимно стадионите в градчето Стоук он Трент и околните футболни игрища. Находчивият бизнесмен обаче не се задоволил само с този тип услуги и не след дълго придобил няколко букмейкърски пункта, където местните играчи залагали на футболни мачове и други интересни спортни събития.

През цялото това време дъщерята на Питър, Денис Коутс наблягала на учението, от което придобила сериозни знания в сферата на икономиката, математиката и статистиката. Наученото ѝ помогнало да се включи адекватно в букмейкърския бизнес на баща си, като през 1995 година наследила всички пунктове за залагания. В този момент младата предприемачка получила вдъхновение и не след дълго успяла да постигне огромни успехи в хазартния бранш.


По какъв начин е бил основан онлайн букмейкъра Bet365?

основатели на бет365

Денис Коутс ражда идеята за създаването на сайт за спортни и хазартни залагания, който да се казва Bet365. Тя купува домейна bet365.com, на който да изгради новия си проект. Нейното желание е да пренесе букмейкърските къщи в интернет, и да даде възможност на хора от различни точки на света да залагат на любимите си спортове. За всичко това обаче дамата имала нужда от сериозен финансов стимул, който да я води по пътя към крайния успех.

В началото офиса на компанията се намирал на един автомобилен паркинг. Първите 15 милиона лири били получени, след като г-жа Коутс залага всичките букмейкърски пунктове изградени от нея и баща ѝ. Това било рискован ход, но въпреки това идеята била реализирана и в уебсайта се вложили свежи пари, с чиято помощ бил стартиран големия и надежден проект.

През 2005 година Денис Коутс получила страхотна оферта от местен бизнесмен, който и предложил 40 милиона за закупуването на наземните пунктове. Тя приела предложението и с едната част от парите погасила борчовете си към банката, а другите вложила в онлайн бизнеса.


Защо мнозина избраха именно Bet365?

Умната и предприемчива Денис Коутс успява да убеди множеството играчи в Обединеното Кралство да залагат именно в платформата на Bet365, като е изтъкнала наличието на наземни пунктове и коректност към играчите. По това време букмейкъра е имал доста конкуренти, но те не могли да предложат същите условия, каквито компанията на г-жа Коутс. Това било първото предимство, което е изпъкнало и се понравило на голяма част от любителите на хазарта.

Следващата стъпка била свързана, с вкарването на разнообразни спортове, сред които боулинг, конни надбягвания и интересни футболни първенства от Европа. Конкуренцията била сломена, а сайта на Bet365 набирал все по-висока скорост. Клиентите идвали един след друг, а компанията бележила невиждани успехи. Малко по-късно букмейкъра се превръща във водещ за Европа със своите предложения за спортни, казино и покер залози. И до ден-днешен хазартния сайт е сред най-известните в световен мащаб и в това няма нищо странно. Сега остава само да следим колко още успехи ще дойдат със запазената марка на Bet365.

Посетете Bet365

Автор

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.

0 мнения за Собственици на компанията Bet365

Сподели мнение

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!