Собственици на компанията Bet365

Видяно 208 пъти

Кой стои зад идеята на създаването на Бет365?

Bet365 е компания за онлайн залагания, която стартира своят бизнес във Великобритания през 2001 година. Зад успехите на едноименния букмейкър стои 49 годишната госпожа Денис Коутс, която със собствени сили и предприемачески дух основава хазартния гигант и популяризира услугите му в световен мащаб. Самата идея за семеен бизнес свързан със спортни залози идва от бащата на британката Питър Коутс, който прави първите стъпки в бук


Как започна цялата история по създаването на Bet365?

Питър Коутс идва от бедно семейство, което не му осигурявало нужното ниво на живот. Той започнал да се занимава с аматьорски футбол още на юношеска възраст, но така или иначе не успял да остави името си в този спорт. Въпреки всичко, непрестанното му присъствие по стадионите го подтикнало да развие бизнес, с който да припечелва финансови средства.

В началото г-н Коутс стартирал с кетъринг фирма, която обслужвала предимно стадионите в градчето Стоук он Трент и околните футболни игрища. Находчивият бизнесмен обаче не се задоволил само с този тип услуги и не след дълго придобил няколко букмейкърски пункта, където местните играчи залагали на футболни мачове и други интересни спортни събития.

През цялото това време дъщерята на Питър, Денис Коутс наблягала на учението, от което придобила сериозни знания в сферата на икономиката, математиката и статистиката. Наученото ѝ помогнало да се включи адекватно в букмейкърския бизнес на баща си, като през 1995 година наследила всички пунктове за залагания. В този момент младата предприемачка получила вдъхновение и не след дълго успяла да постигне огромни успехи в хазартния бранш.


По какъв начин е бил основан онлайн букмейкъра Bet365?

Денис Коутс ражда идеята за създаването на сайт за спортни и хазартни залагания, който да се казва Bet365. Тя купува домейна bet365.com, на който да изгради новия си проект. Нейното желание е да пренесе букмейкърските къщи в интернет, и да даде възможност на хора от различни точки на света да залагат на любимите си спортове. За всичко това обаче дамата имала нужда от сериозен финансов стимул, който да я води по пътя към крайния успех.

В началото офиса на компанията се намирал на един автомобилен паркинг. Първите 15 милиона лири били получени, след като г-жа Коутс залага всичките букмейкърски пунктове изградени от нея и баща ѝ. Това било рискован ход, но въпреки това идеята била реализирана и в уебсайта се вложили свежи пари, с чиято помощ бил стартиран големия и надежден проект.

През 2005 година Денис Коутс получила страхотна оферта от местен бизнесмен, който и предложил 40 милиона за закупуването на наземните пунктове. Тя приела предложението и с едната част от парите погасила борчовете си към банката, а другите вложила в онлайн бизнеса.


Защо мнозина избраха именно Bet365?

Умната и предприемчива Денис Коутс успява да убеди множеството играчи в Обединеното Кралство да залагат именно в платформата на Bet365, като е изтъкнала наличието на наземни пунктове и коректност към играчите. По това време букмейкъра е имал доста конкуренти, но те не могли да предложат същите условия, каквито компанията на г-жа Коутс. Това било първото предимство, което е изпъкнало и се понравило на голяма част от любителите на хазарта.

Следващата стъпка била свързана, с вкарването на разнообразни спортове, сред които боулинг, конни надбягвания и интересни футболни първенства от Европа. Конкуренцията била сломена, а сайта на Bet365 набирал все по-висока скорост. Клиентите идвали един след друг, а компанията бележила невиждани успехи. Малко по-късно букмейкъра се превръща във водещ за Европа със своите предложения за спортни, казино и покер залози. И до ден-днешен хазартния сайт е сред най-известните в световен мащаб и в това няма нищо странно. Сега остава само да следим колко още успехи ще дойдат със запазената марка на Bet365.

Посетете Bet365

Мария Костадинова

Мария Костадинова

Мария е автор в betenemy.com, както и на редица статии, новини и ревюта, публикувани в сайта. Занимава се и с проверката и оформянето на съдържанието, което достига до вас.

0 коментари за “Собственици на компанията Bet365

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!