Bet365 взе лиценз за България

Видяно 476 пъти

Водещият играч на пазара с онлайн залаганията Бет365 най-после получи след доста ходения по мъките официално лиценз за България от Държавната комисия по хазарт.

Сега вече всички почитатели на онлайн залозите и тези ще имат достъп до сайта на Bet365, защото вече операторът има лиценз и може да извършва своята дейност легално. Както знаете Бет365 се наложи като лидер на българския пазар, докато не му бе наложена забрана, в следствие на което пазарния дял се оглави от гиганта Efbet.

В нашето професионално мнение за Bet365 може да откриете какви са плюсовете и минусите на този букмейкър, но също и актуална оценка от нашите експерти и посетителите на Betenemy.

Ето и снимка, която показва лицензирането на Бет365

Бет365 взе лиценз за България

(снимката е от сайта на ДКХ)

Предисторията с Бет365 и издаването на лиценза

Преди известно време Комисията отне лиценза на букмейкъра и в България нямаше достъп до сайта му, освен през огледални линкове, а в последните няколко месеца Bet365 спря и регистрациите за нашенци.

Тази крайна мярка беше взета, след като Комисията по хазарта многократно забави всякакви желания на Bet365 да се регистрира официално. Именно заради линковете, които могат лесно да се поставят от всеки в мрежата, Bet365 бе санкционирана. Но от компанията не оставиха нещата така и заведоха дела по 3 жалби в Софийския административен съд срещу ДКП. В крайна сметка от органа клекнаха, за да пуснат лиценза на най-крупния играч в онлайн залозите. Самите дела бяха гледани и коментирани от редица европейски медии и органи, които бяха информирани за спънките, създавани от комисията.

Списък с решенията на Софийския административен съд:

  • номер 3351 от 16.5.2016г.
  • номер 3442 от 19.5.2016г.
  • номер 3444 от 19.5.2016г.

Самият лиценз на Bet365 бе отнет през лятото на 2015 година, близо 12 месеца, преди да се стигне до благополучния край. По същата процедура Ефбет, Pokerstars и Betfair вече взеха лиценз и оперират безпроблемно на българския пазар, докато за Bet365 се създаде това огромно препятствие.

А неиздаването на лиценз е доста странно, тъй като компанията ще внася над 10 милиона лева данъи в държавата ни от дейносттие си. В момента цялата сума, която събира България от тези хазартни игри е едва 2.3 милиона лева.

Твърде е възможно в близко бъдеще букмейкърът да влезе и като спонсор на някой български спортист или спортен отбор. Говори се за такова партньорство с Левски София, при което „сините“ ще получат сериозна финансова помощ от букмейкъра. В Бет365 има регистрирани над 22 милиона клиенти от цял свят и компанията е с над 2 милиарда евро печалби за последните 12 месеца.

Ролята на феновете за получаването на лиценз

В желанието да се вдигне забраната феновете на залозите също помогнаха, създавайки не една и две общности в социалните мрежи с искания да се даде лиценз на Bet365, който предлага доста апетитни и прозрачни оферти за клиентите си в комбинация с изключително високи коефициенти и перфектна платформа.

Какво се случи в крайна сметка?

Куриозното е, че въпреки победите си в съда, Bet365 осъди Комисията по хазарта едва за 150 лева, което звучи доста смешно. Още повече, че тези 150 лв са за цели три жалби от страна на ХИЛСАЙД МЕДИЯ. Отделно засега лицензът е само за спортните залози, но не и за казиното. Той е с времетраене пет години. Факт е, че в крайна Комисията клекна и издаде лиценз на букмейкъра точно преди Европейското първенство, което е радостна вест за залагащите.

betenemy

0 коментари за “Bet365 взе лиценз за България

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!