Ангел Кодинов пред Betenemy: Целта ми е Токио, мечтая за олимпийско злато

Видяно 102 пъти

Ангел Кодинов е най-силният българин в едноместното кану, като преди няколко седмици той спечели и първия си медал при мъжете. На надпреварата в Сегед, Ангел успя да грабне среброто в дисциплината 500 метра едноместно кану. Пред екипа на Betenemy младият ни талант споделя целите и мечтите си, като открехва и вратата за интересните му извън спорта.


Поздравления за второто ти място на световната купа в Сегед. Това бе първо и единствено състезание за теб през тази година, но очевидно се намираш в добра форма. Как ти се отрази всичко случило се през тази странна година? Наруши ли се много подготовката ти?

Благодаря Ви! Да, подготовката ми се наруши, все пак няма как да не се отрази, при положение, че засегна целия свят, но да, успях да се стабилизирам и да докарам прилична форма за сезона.

Опиши ни как минава един твой тренировъчен ден.

Един мой тренировъчен ден преминава със ставане в 8:00, тренировка от 10:00, която продължава приблизително около 120 минути, след това обяд, следобедна почивка и тренировка от 16:00 със същата продължителност от около 120 минути.

Добрите резултати неизменно носят със себе си и повишаване на очакванията към теб. Това притеснява ли те или те мотивира допълнително?

Гледам да не обръщам внимание на тези неща, опитвам се да остана фокусиран върху подготовката ми. Старанието ми към тренировъчния процес не се променя при успех или неуспех, то винаги е максимално.

Ти си спортист номер едно на Пловдив за 2019 година, имаш два бронзови медала от световното първенство за младежи, последвани и от сребро вече при световното за мъже. Кое за теб е най-ценното отличие в спортната ти кариера до този момент?

Ами, разбира се, второто място при мъжете е най-големият ми успех, като става въпрос за медали, защото това е и първият ми медал при мъжете. Поставям като връх в моята кариера и участието ми на ХХХI-ите летни олимпийски игри в Рио през 2016г. Все пак, бях все още едва на 18 години.

Ти си още само на 23 години, а живот и здраве, имаш реалната възможност да си на втора поредна Олимпиада. Какво предимство е това за теб? Беше ли нервен в Рио и чувстваш ли се сега по-зрял и готов за още по-големи постижения?

Да, сега целта ми е изцяло насочена към Токио, но ще бъде изключително трудно. За съжаление, има прекалено малко квоти за едноместната дистанция 1000м. и прекалено много претенденти за спечелване на въпросните квоти, които по последни данни са три. Предимство може да се каже до толкова, че вече съм наясно, че на Олимпийски игри няма фаворити и всеки има своя шанс за изява.

Докъде се разпростират най-смелите ти мечти? Може би, злато от Олимпиада?

Разбира се, всеки спортист мечтае за златото от Олимпийски игри, така също и аз.

Какъв човек е Ангел Кодинов извън кануто? Какво още те вълнува, как обичаш да прекарваш свободното си време?

Гледам други спортове, излизам на разходки извън града, интересувам се от коли и също така съм студент в НСА, а в свободно си време пътувам до София за изпити.

Пожелаваме ти успех, ще ти стискаме палци за Токио.

Благодаря!

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

0 коментари за “Ангел Кодинов пред Betenemy: Целта ми е Токио, мечтая за олимпийско злато

    Няма добавени коментари все още. Бъди първи!