Албена Ситнилска пред Betenemy: Няма да продавам медалите си и ще продължа да правя това, което обичам

1
Видяно 308 пъти

Албена Ситнилска е едно от най-голените ни имена в бойните изкуства като цяло. Тя е многократен световен и европейски шампион по Таекуондо и Кикбокс, като десетки пъти е славила името на България в съответните дисциплини. Настоящата 2020 година и ситуацията с новия коронавирус обаче се оказа доста трудна за нея и дори я накара да пусне медалите си за продан. Родната ни шампионка даде интервю, специално за Betenemy.com, в което разказва за трудностите си през последните месеци, но и за новите начинания, с които се е захванала.


Здравей, Албена, как си? Знам, че ситуацията с коронавируса ти се отрази доста негативно. Какви промени нанесе тя в живота ти и как преминаваха за теб дните по време на карантината?

Много неща промени, тотално смени ежедневието и начина ми на живот! Без състезания цяла година, накара ме да се замисля, кой е правилният път за справяне с всички перипети в живота.

През последните дни името ти се развъртя из медиите с това, че продаваш медалите си. Доколкото разбрах обаче, си размислила, нали така? Коя, все пак, беше причината да прибегнеш към подобно решение?

Да, така беше, обявих ги за продан, защото изпаднах в затруднено положение, но имаше добри хора, на които съм ужасно благодарна, че ме разубедиха и помогнаха! Да, бях и още съм разочарована от това, че имам толкова години “пропилени” в спорта, печелене на толкова много медали в международен план, че толкова пъти съм развявала Българското знаме и химнът ни е звучал заради мен, а държавата единственото нещо, което е направила е да изплати някой друг спечелен медал и то не винаги с пълната сума. Но е пропуснала да отбележи факта, че спортът за нас е и като работа и трябва да живеем от него… един вид държавни работници, но неподсигурени.

От известно време се занимаваш с каскадьорство, като си споделяла, че това ти е мечта от малка. Как се чувстваш сега, когато тази мечта стана реалност? Звучи вълнуващо, трудно ли е да бъдеш каскадьор?

Да, започнах да се занимавам и наистина винаги ми е харесвал и привличал “екшънът”, но съм твърде в началото… изисква се да натрупам много знание и опит, както е във всичко.

Вече водиш и тренировки по бойни изкуства. Разкажи ни повече за тях, какво включват те, къде могат да те намерят желаещите да се запишат?

Започнах да водя предимно индивидуални тренировки по Таекуондо, като по този начин мога да предам опита си! Скоро се надявам да стартираме и с групови кондиционни и функционални тренировки, в които ще са включени и бойни техники, но все още не сме набавили необходимото ни оборудване. Подвизавам се на Стадион “Васил Левски” в залата на Таекуондо клуб “Левски Ангели”.

Каскадьорството и воденето на тренировки ли вече ще са твоят нов основен фокус? Ако е възможно да ни споделиш малко за бъдещите ти планове, макар че в подобна ситуация едва ли може много да се планира.

В тази ситуация наистина нищо не е сигурно, но мисля да продължа да правя това, което обичам и да се грижа за малката си дъщеричка, въпреки всички и всичко!

Пожелаваме ти успех в новите начинания. Бъди здрава и устремена към нови върхове!

Благодаря ви!

Християн Цуцев

Християн Цуцев

Християн има дългогодишен опит като редактор, а работата му в сайта е да изработва и оформя спортни анализи и ревюта на букмейкъри, а също така и да запознава потребителите с всичко най-интересно и полезно в света на залаганията.

Един коментар за “Албена Ситнилска пред Betenemy: Няма да продавам медалите си и ще продължа да правя това, което обичам

  1. Ди
    Дида
    Много ме развълнува това интервю.Но Албена не казва всичко, че наистина има нужда от помощ и то материална. Сама трябва да се грижи за малката си дъщери чака, защото бащата я изостави заради друга. И с 400-500лв.е трудно да оцелее.И в тази вирусна обстановка, всичко се обърка. Плановете не се осъществяват. Аз, нейната майка се опитвам да помагам, но това не е достатъчно На първо време на Албена и трябва скромно жилище.Някакъв съвет, ще бъде от голяма полза.Благодаря!